2018 32. kitabı
Okunma: 09 Temmuz 2018 05:04
Aramızda lise öğretmenlerimiz varsa öncelikle onlara sesleniyorum.Yazılılarda İnce Memed gibi bir efsaneyi sormayın lütfen.Çünkü okuma alışkanlığı oturmamış bir insan sırf yazılı stresinden özet okuyup negatif enerjiyle dolabiliyor o yazara.Şimdi ise ben bir efsaneye tanık oldum.Baştan sona hayran kalarak okuduğum Yaşar Kemal i hissettikçe İnce Memed e yaptığım haksızlık daha bir can sıkıyor.Ama geçmişi bırakıp şimdiye bakarsak eğer ben sabahın ilk saatlerinde öyle mutluyum ki.Çünkü tarifsiz duygular yaşadım.Ahmed ve Gülbahar aşkından ziyade beni etkileyen Memo oldu.Aşkın binbir türlü hali var elbet.Ve ben burada Memo’nunkine hayran kaldım.Okurken insanların mantıktan değil de geleneklerden yana oluşu canımı bir hayli sıktı.Birçok sosyal mesaj da veriyor yazar.Kalabalıkların gücünden bahsediyor örneğin.Törelerin yersizliğinden hayıflanıyor.Bir tek şey takıldı kafama.Kitapta Osmanlı olmak kötü bir sıfat olarak kullanılmış gibi hissettim.Her zaman genellemelerden uzak kalmayı sevmişimdir.O yüzden tek rahatsız olduğum nokta buydu.Keyifli okumalar :)
Ağrıdağı EfsanesiYaşar Kemal · Yapı Kredi Yayınları · 202536,1bin okunma