Melankoli içerisinde 50li yaşlarda bir adam. O adama aşık iki kadın. Ve ikisi arasında bir seçim yapmak ihtiyacı hisseden ancak ikisinden de vazgeçemeyen bu adamın yaşadığı can sıkıntısı. Bu kitapta bunları görüyoruz. İyi ama melankoli nedir ve neden oluşur? Melankoli, kişiliğin bir parçası olan içinden çıkılmaz her şeyin acı verdiği bir ruh halidir. Nedeniyse genellikle aşktır. Bir erkek olarak daha önce iki kadın arasında kaldığınız oldu mu hiç? Ya da bir kadın olarak iki erkek arasında kaldığınız? Bunlar öyle ayıplanacak şeyler değildir. Doğruyu ararken yanlışlara düşebilirsiniz. Buradaysa doğruyu ararken değil de iki kadından vazgeçemeyişin, ikisine de sahip olmak isteyişin problem olduğunu görüyoruz. Bir erkek için iki kadının vereceği duygular farklıdır. Eğer o iki farklılığın tadına varmışsanız, onlardan herhangi birisini tercih etmek oldukça zordur. Bunu sakın aynı anda iki kadına aşık olmakla karıştırmayın. Doyamazsınız. Nefsinizin aldığı zevki terk edemezsiniz. İnsanlar üzerinden aylar geçmesine rağmen neden eski sevgililerine mesaj atma isteği duyuyorlar? İşte bu sebeplerden dolayı. İnsani bedenimizdeki hayvani duygularımızın esiri olduğumuz için. Bundan vazgeçmek öyle kolay bir iş değildir. Kitap sizi biraz sıkabilir, kabul ediyorum. Çevreye dair fazlaca ayrıntı var. Ama ben burada konuyu yorumluyorum. Bir erkek olarak… Kadınlar ahhh (tebessüm ediyorum hafiften), ne güzel de varlıklarsınız. Olmasaydın olmazdık derler ya hani, hah kadınlar, olmasaydınız olmazdık işte. Bir kadının olduğu ortamda, biz erkeklerin hal ve hareketleri değişir hemen. O göbek bir kere içeri çekilir, dik durulur, göz göze gelmeye çalışılır, ne yapsam da dikkatini çeksemin peşine düşülür. Kızmayın yahu, eee efenim o kadar kusur kadı kızında da olur yani. Bu adamın yaptığını uygun görmüyorum ama. Onu da belirtmeliyim ki taşlamasın hatunlar beni. Yok, gerçekten kabul etmiyorum. Tamam bakmayın öyle, herkesin hızlı zamanları olmuştur yani. Ama doğru değildi be. İtiraf edelim bunu da kendimize. Birini sevip birine aidiyet hissetmek hayatı anlamlı kılar. Bulunduğunuz şehrin en büyük kazanovası olabilirsiniz; ama tek bir kadın yahu, o tek bir kadın sizin tüm yaşamınızı alt üst eder. Sudan çıkmış balığa dönersiniz. Uzatmayalım, kitap biraz sıkar. Bazen sayfalar gitmez ileriye. Eğer alırsanız kitabı boşverin, konuya verin kendinizi. O zaman şöyle bitsin bu satırlar;
“Arşımın aşkı уar,
Aşk sanԁığın kaԁar ԁeğil уanԁığın kaԁar..”
Önerilen #müzik : Toygar Işıklı – Dokunuş ( #aşk-ımemnu)