Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

Şule Akçay yorumladı.
368 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
31 günde okudu
Körüne körüne inanmak mı, yoksa önce sorgulamak mı? Din konusunu tabu haline getirmeyen, soru sorma cesareti olan herkesin mutlaka incelemesi gereken bir kitap. Boş eleştirilerle dolu ve sadece saldırı amaçlı olmayan, kaynaklar göstererek sebep sonuç ilişkisi üzerinden ilerleyen, Dawkins'in kendi cevaplarını verirken, bizi de kendi cevaplarımızı bulmaya iten, inanan ya da inanmayan herkesin mutlaka okuması gereken bir kitap. Özellikle ahlakın dinden bağımsız olduğunu çarpıcı bir biçimde göstermesi belki de en altı çizilesi konudur.
Tanrı Yanılgısı
Tanrı YanılgısıRichard Dawkins · Kuzey Yayınları · 20203,534 okunma
··
568 görüntüleme
Şule Akçay okurunun profil resmi
Öne Çıkan Yorum
Ebru Hanım, sizinle oturup saatlerce pozitif bir tartışma yapmak isterdim. Üslubunuz şimdiye kadar ki en doğru kullanım :)
Mert Silahcı okurunun profil resmi
Ebru Hanım, lütfen yapmayın/etmeyin. Bu kitap hiçbir felsefik mantık içermiyor. Ve nasılsa bunu seviyorlar. Dawkins iyi bir bilim adamı olabilir. Ama Tanrı konusunda felsefesi vasat. "Evreni daha karmaşık bir modelle açıklamaya gerek yok." Eee, ne yapalım? Neye göre "karmaşık olmasına gerek yok". Ve evrende de birçok şeyi daha karmaşık modellerle açıklıyoruz, bu söyleminde bir çelişki yok mu? Tabii ki var. Eğer bu kitabı okuduysanız size "Aramızda Kalsın Tanrı Var" kitabını da öneririm, matematik profesörü ve felsefecisi olan John C. Lennox'ın yazdığı
Ebru Özalp okurunun profil resmi
Mert Bey, aslında yaptığım bir şey olduğunu sanmıyorum. :) Sadece her şey gibi Tanrı ve din konusu da sorgulanmalı diye düşünüyorum. Düşünen varlıklar olduğumuza göre neden hiçbir soru sormadan, üzerine düşünmeden kabul ya da reddedelim. Bu yazdığım sadece din konusu için geçerli değil. Empoze edileni olduğu gibi kabul etmek biat kültürüdür ve ben buna karşıyım. Herkesin kendi soruları ve bu sorduklarına kendi cevapları olmalıdır ve bu yüzden okuruz, düşünürüz ve analiz yaparız. Ayrıca incelememde özellikle belirttiğim gibi Dawkins kendi sorularına cevap buluyor ve bizi de kendikilerimizi bulmaya yönlendiriyor... Yazdıklarımda hangi konuya takıldığınızı anlayamadım ama eğer ahlak konusuysa, kesinlikle din ve ahlak birbirinden bağımsızdır. Ayrıca öneriniz için teşekkür ederim, tabii ki okuyacağım. Sevgiler
Cansu Koc okurunun profil resmi
Sanrm ikimiz aynı şeyi söylüyoruz ebru hanım. Söylemeye çalstğım; yazarın iddialı üslubunu ve bu kitaptan etkilenmeyenleri gerici/bağnaz/düşünmeyen şeklinde yaftalamasını yanlş buldum. Size de iyi okumalar.
Cansu Koc okurunun profil resmi
Kitbı okumaya yeni başladım.. Yazar kitabın girişinde bu kitabın çok net ve güçlü argümanlara dayandığndan hareketle çok ikna edici olduğunu iddia ediyor. "Eğer bu kitap sizi ateist yapmadiysa, bu ancak bağnaz ve örümcekkafalı oluşunuzla açıklanabilir. Eğer ateist yapmayi başardysa, dwmek ki farklı görüşlere açık, düşünen birisiniz." demeye getiriyor. Oh ne âlâ.. Bakalım argümanları gerçekten ikna edici mi, göreceğiz..
Ebru Özalp okurunun profil resmi
Cansu Hanım, hiçbir kitabın bu kadar büyük yaptırım gücü olamaz, en fazla düşünmeye, sorgulamaya ve araştırmaya zorlar bence. İyi okumalar diliyorum.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.