2018 35. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2018 22:02
Lütfen linç için sıra numarası alınız... Zira az önce kitapla ilgili sitede yapılan incelemeler arasından olumsuz bir cümle aradıysam da bulamadım. O zaman ben de şu sonuca vardım, "Tezercim sorun sende değil bende". Herkes tarafından övülen bu kitabı ben beğenmedim. Be-ğen-me-dim. Tam bir Kafka hayranı olsam da, buhran yazılarına bayılsam da bana geçmedi. Belki de anlatı türünü sevmiyorum. Bana cümleler çok zorlama gibi geldi. Kitap yazılırken acayip kasılmış, güzel sözler söyleyebilmek için silinmiş silinmiş yazılmış gibi geldi. Yani içinden geldiği gibi yazıldığını hissetseydim ben de kitabın içine girebilirdim. Ama olmadı. Kitabı okurken beğendiğim cümleler olsa da aşırı sıkıldım ve bu kısacık kitapta kaç sayfa kaldığını saydım durdum. Benim için maalesef Tezer Özlü'nün okuyacağım ilk ve son kitabı oldu. Bir yerde betimleme çoksa ben orada olmamalıyım sanırım. Bu incelemeyi de özelikle yapmak istedim ki, bu tip kitaplardan hoşlanmayacak bir azınlık da çıkabilir diye düşündüm. Fakat kabul etmeliyim ki beğenmediğin bir kitaba inceleme yazmak çok zormuş. Yazmak çok zormuş, yazmamak çok zor. Sevmediğimiz kitaptan alıntı paylaşabiliyor muyuz hocam?: #32378057 #32378198 #32378147
Yaşamın Ucuna YolculukTezer Özlü · Yapı Kredi Yayınları · 202114,7bin okunma
Beğenmediğim kitaba daha kolay inceleme yazabiliyorum. :) İncelemenizde linçlik bir durum yok, beğenmediğinizi kibarca ifade etmişsiniz. Özlü'yü hiç okumadım, ama okumayı çok istiyorum ilerde. Umarım bundan sonra size vakit kaybı gelmeyen kitaplarla karşılaşırsınız.
Haruni
Kitabı beğenmeyen pek kimsenin olmaması beni o şekilde başlamaya itmişti aslında :) vakit kaybettim diyemem, mutlaka kitaptan bana geçen birşeyler olmuştur, sadece kitap akıcı gelmedi bana :) yorumunuz için teşekkürler
ç.s.geceleri en sevdiğim kitaplardandır ama sırf olumsuz yazdın diye takdir ediyorum.her şeye güzel diyen salaklar ordusunun yanında çok önemli.
Haruni
"Çocukluğumun Soğuk Geceleri" ismi kulağa hoş geliyor aslında. İlerde tekrar denenebilir. Ancak uzun bir zamandan sonra ;) Teşekkürler
Bana da bir tek bile beğenmeyeninin olmaması garip gelmişti🙈
Haruni
Hep çıkıyor böyle benim gibi çıkıntılar :)
Demek dünyanın en iyi kitabını beğenmezsiniz... Şaka bir yana her insan farklıdır saygı duyarım :)
Haruni
Farklılıklarımızla daha güzeliz :)