2018 112. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2018 16:41
Jorge Luis Borges genetik bir hastalık yüzünden kademeli olarak körleşince, neredeyse önüne gelen herkesten kendisine kitap okumasını istemiş. Bu şekilde epey kalabalık bir okuyucu kadrosuna sahip olan Borges'in 64-68 yılları arasındaki okuyucularından biri de o sırada Borges'in sık sık gittiği kitapçıda çalışan Bay Manguel'miş. Bu kitapta Borges'le haftada 3-4 gün geçiren Bay Manguel'in Borges ile ilgili anılarını, (kendi görebildiği kadarıyla aktardığı) edebiyat ve hayata ilişkin görüşlerini okuyoruz. Şunu özellikle belirtmek istiyorum; her kitabı size vadettikleriyle değerlendirebilirsiniz ancak. Ben Borges hakkında daha detaylı bilgi almak istiyordum diyerek bu kitaba düşük puan veremem mesela, çünkü bana vadedilen sadece Bay Manguel'in bakış açısıdır. Bu durum göz önüne alındığında da gayet başarılı bulduğum bir kitap oldu Borges'in Evinde. Oldukça akıcı yazılmış olmasının yanı sıra Borges'e ve evindeki bazı objelere ait fotoğrafların olmasını da çok sevdim. Jorge Luis Borges sevenlerin kaçırmaması gerektiğini düşünüyorum. Tavsiyemdir. =)
Borges'in EvindeAlberto Manguel · Yapı Kredi Yayınları · 2013399 okunma