Beni can evimden vurmuştu Demian.
2018 64. kitabı
Okunma: 13 Ağustos 2018 13:38
"Beni can evimden vurmuştu Demian." İşte Sinclair'in gözünden Max Demian.Sinclair,evdeki güvenli ve sıcak ortamının dış dünyada sert ve acımasız olarak farklılık gösterdiğini görür.Kendini arayan genç bi anda ev ortamında olan din ve ahlak düşünceleri sorgulamaya başlar.En başından beri kimseye söyleyemediği zaman zaman suçluluk duyduğu bu şüpheci düşünceleri dış dünyayla birlikte açığa çıkar.Sinclair'in şüpheci tutumu ve Max Demian'ın yol gösterici konuşmaları,onu hem karanlık hem aydınlık bir dünyada yaşayarak kendi öznel düşüncelerini oluşturan çekici bir olay örgüsü olan eğitim romanı...İnsana farklı bakış açısı kazandıran,iyiliğin ve kötülüğün hep iç içe yaşandığı ve birbirinden asla ayrılamayacağını anlatan Nobel Edebiyat Ödülü almış olan bu kitabı herkese tavsiye ederim.Baş ucu kitabım Sefiller'in yerini değiştirme zamanı geldi artık. Not:Bu kitaptan yaptığım diğer bir çıkarımı yine bu kitaptaki bir alıntıyla anlatabilirim, "Hep soracaksın,hep şüphe edeceksin."
DemianHermann Hesse · Can Yayınları · 20216,6bin okunma
diğer çıkarımlarınızı da bekliyoruz :)
Ayfer Gözükara
Mesela iyi ve kötüyü birbirinden ayırmamamız gerek iyinin iyi olduğunu kötü, kötünün kötü olduğunu iyi belirler sonuçta :)