İnceleme
2018 37. kitabı
Okunma: 26 Ağustos 2018 23:31
Ve sonunda kitabı bir haftada bitirdim. Genel olarak kitapta temel olarak "Telepati" yani karşısındaki insanın düşüncelerini okuma yoluyla insanların açığa vurmadığı duyguları düşünceleri gözlemleyerek bunları betimlemelerle okuyucuya en açık şekilde en acımasız şekilde ortaya koymaktadır. Tabi ki bu düşünce okumaları ikili ilişkilerde iyi ve kötü yanları olmaktadır. Kahramanın küçük yaşlarda keşfettiği bu yetenek(telepati), ileride ikili ilişkilerde hem olumlu olumsuz sonuçlar vermektedir. Özellikle baş karakterin kız kardeşi ve sevgilileri ile yaşadığı ilişkileri etkilemektedir. Baş karakter üniversite öğrencilerine para ile makale vb. ödev yaparak geçimini sağlamaktadır. Bazen baş karakter bazen hayattaki acımasızliga vurgu yaparken bazen de sessizliğe dem vurmaktadır. Sessizlik, onun için çok şey ifade ediyor söylemek isteyipte söyleyemedikleri için. Kitapla ilgili eleştirilerim şu ; kitapta baş karakterin sevgilileri yaşadığı özel yani cinsel ilişkileri en açık şekilde argoca ifade etmesi açıkçası beni rahatsız etti. Erotizm kitaplardan ayrı olmalı ve olacaksa da bu argoya dayanmadan ve fazla derine inmeden ifade edilebilir. Genel olarak kıtap çok iyi çok beğendim ama dediğim gibi rahatsız olduğum noktalar var. Bu yüzden 10 üzerinden 8 vermek en doğrusu.
İçeriden ÖlmekRobert Silverberg · İthaki Yayınları · 201115 okunma