2018 11. kitabı
Okunma: 06 Eylül 2018 23:00
“Ah kardeşlerim, bir Samoa köyünü içine alacak kadar kulübesi olup da bir yolcuya tek geceliğine bile çatısının altında yer vermeyen adam hakkında ne düşünürsünüz? Elinde koca bir hevenk muz olan, ama karşısında açlık çekip yakaran birine bir tane bile muz vermeyen adam hakkında ne düşünürsünüz? Gözlerinizdeki kızgınlığı, dudaklarınızdaki aşağılamayı görüyorum. Papalagi her saat bunu yapar. Yüzlerce döşeği olsa döşeksiz birine bir tanesini bile vermez. Üstüne üstlük bir de döşeği olmadığı için karşısındakini suçlar, sitem eder. Kulübesi, çatısının en yüksek noktasına kadar yiyeceklerle dolu olabilir, ailesine yıllarca yetip de artacak kadar; ama çıkıp yiyeceği olmayan solgun ve aç birini aramaz. Oysa aç ve solgun olan bir dolu Papalagi vardır.” Bu paragraf kitabın anlatmak istediklerini özetliyor. Bir yerlinin gözünden Batılı insanın ne kadar mülk düşkünü, bencil, yozlaşmış ve bir o kadar da aciz olduğunu bize sunan bu kitap, gerçekleri ile yüzleşmeye hazır olan bütün Papalagilere önerilir!
Göğü Delen AdamErich Scheurmann · Ayrıntı Yayınları · 202017,1bin okunma