2018 21. kitabı
Okunma: 28 Ağustos 2018 04:47
Kitap hakkinda yazilmis nice mukemmel inceleme varken Ornek: #31846184) gelip de bunda vakit harcamayin derim. Zaten benim gibi tarih bilgisi lise donemi ders kitaplariyla sinirli birinin incelemesini hic onemsemeyin. Peki neden yaziyorum, ben de cok sordum bu soruyu kendime... Kesinlikle siz okuyun diye degil, ben ilerde baktigimda hatirlayayim diye... Ve kitaba saygimi sunmak icin biraz da... Falih Rifki Atay, 1. Dunya savasi doneminde Cemal Pasa'nin emir subayligini yapmis. Dolayisiyla savasin icinde, gerek cephede gerekse karargahda bulunmus, boylece de donemin gerceklerine, dedikodularina, yanlis politikalarina sahitlik etmis bir insan. Bu kitabinda da ozellikle Gazze, Yemen, Aden bolgelerinde taniklik ettigi gercekleri, biz yillar sonrasinda baris zamani dunyaya gozlerini acmis, bir seyden haberi olmayan insanlara anlatiyor. Kitap, birbiriyle bagli, ama takip etmeyen kisa anilardan olusuyor. Her bolumde okuyucuyu sasirtan, icini acitan, kiran, kalbine dokunan, isyan ettiren, sorgulatan seyler var. Okunmasi gereken bir kitap.
ZeytindağıFalih Rıfkı Atay · Pozitif Yayınları · 201114,7bin okunma