Gönderi

6/10
·335 syf.··
2015 43. kitabı
"......Ondan sonra Abdülhamid meselesi artık iki tarafın hararetli bir tonda tartıştığı, sevenler ve karşı olanların saflarını belirlediği bir Ulu Hakan-Kızıl Sultan tartışmasına dönüşür....." ".............Daha çok ideolojik temellendirmeler, hatta karşı tarafa tarih üzerinden yöneltilmiş silahlardır bunlar. Bir başka deyişle herkez kendi konumunu II.Abdülhamid üzerinden temellendirme telaşındadır....." Yukarıdaki satırlar kitabın 129-130. sayfalarından alınmıştır. (1.Baskı) Mustafa Armağan'ın kendi tespitinden yola çıkarak "Ulu Hakan" tarafında olduğu ve bunu ispata çalıştığı aşikar. Ancak özellikle 99. sayfada yer alan Nişancılığı başlığı altında "Silah kullanmakta pek mahirdi. Nişan alarak kendi ismini yazar, havaya attığı madalyaları kurşunla ortasından delerdi." tespiti bana çok fazla zorlama geldi. Yine bence doğal yada normal olarak yorumlanabilecek bazı olaylar yazar tarafından bir büyüklük olarak aktarılmış. II.Abdülhamid Han'ı seven birisi olsamda kitap "Ulu Hakan" penceresinden yazılmış subjektif bir eser ve korkarım bu nedenle inandırıcılığını kaybedebilir.
Tarih
Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 1Mustafa Armağan · Timaş Yayınları · 20184,169 okunma
··
268 Gösterim
3 Yorum
Lütfen giriş yapınız.
Madalyayı ortasından kurşunla vurabilmek yetenek meselesi, isterse ortasının ortasından vursun. Böyle şeyler üzerinden kitabı ve yazarını değerlendirmek hangi duygumuzu tatmin eder ki? Para kazanmak deseydiniz ben de varım derdim. Objektif tarih yazıldığı nerede görülmüş, Yusuf Halaçoğlu belki, İlber Oltaylı'ya %80 katılıyorum ama %100 objektif olduğuna değil.
Vedat Baysal
Gönderi Sahibi
Hangi kitabı nasıl değerlendireceğime müsaade buyur da ben karar vereyim. II. Abdülhamid'in iyi bir nişancı olduğuna dair başkaca bir kaynak varsa söyle de bilelim yoksa Mustafa Armağan'ın yapmaya çalıştığı şeyin ne olduğunu anlamamak için pek bi safdil olmak lazım. Vurabiliyorsan bir madalyonu ortadan vur da biz de görelim maden. :) Tarihin objektifliğiyle ilgili yazdıklarına cevap dahi vermeye lüzum görmüyorum.
Çok doğru bir yorum olmuş Vedat hocam, ben bu kitabı yıllar önce ortaokulda milliyetçi-Osmanlısever bir sosyal bilgiler hocasının etkisinde kalarak okumuştum, yazarın bu öznel yorumları, sunduğu argümanları bile inandırıcılıktan uzak tutuyor. Kitap boyunca Armağan'ın ne kadar Abdülhamid sevdiğini okumuş oluyorsunuz. Tarih öğrenmek için asla okunulmayacak bir kitap ve kale alınmaması gereken bir yazar.
Eli kalem tutmuş bir insan diyelim :D