İleri görüşlülük
2018 89. kitabı
Okunma: 11 Kasım 2018 07:37
Ortanın solu kavramını açıklayarak ne sağ kanattan uç ne sol taraftan uç, olması gerekenin toplumu kucaklayan ve çeşitli yapılması gereken işlerin nerdeyse tamamını açıklayan çok güzel bir kitap olmuş. CHP'nin stratejilerini büyük ihtimalle 50 yıl kadar önce bence fikir babalarının devamı niteliğindeki Bülent Ecevit harika açıklamalarda muazzam bilgi birikimini yansıtmış kitaba. Her ne kadar yarım asır önce yazılmış olsa da, Türkiye için yapılması gerekenleri sıralamış birçoğu şuana kadar gerçekleştirilmiş fakat halen yapılmayan durumların da olması kitabın güncelliğini koruyor. Toplum refahı için öyle şeyler yazmış ki ayakta alkışlamak gerek. Farklı kaynaklardan elde ettiğim bilgilerde de Ecevit'in ülkesi için çaba gösterip, maddi zenginliklerini elinin tersiyle itmesi dürüst bir kişilik olduğu su götürmez bir gerçektir. Daha önce okumuş olduğum şiir kitabı da vicdani yönü ağır birisi olduğunu gösteriyor. Eğer benim gibi farklı siyasi görüşlerin fikirlerine değer veriyorsanız bu kitabı da mutlaka okumanızı tavsiye ederim.
Ortanın SoluBülent Ecevit · Bankası Kültür Yayınları · 2009178 okunma