Bahar

@bhrsln
2018 111. kitabı
Okunma: 05 Aralık 2018 21:57
Boğulmamak İçin Orwell'ın okuduğum üçüncü kitabı. 1984 ve Hayvan Çiftliği kadar etkileyemedi beni. Ağır ilerlemesinden dolayı bir hayli sıkıldım; anlatılanlar, verilmek istenen mesajlar çok iyi olmasına rağmen yine de sevemedim ve uzun bir sürede bitirebildim. Kitaba gelecek olursak; savaşın insanlar üzerindeki etkilerini, onları her an korku içinde yaşamaya sevk etmesini, modern zamanın değiştirdiği ilişkilerimizi, alıp götürdüğü geçmişimizi George Bowling karakterinin gözünden okuyoruz. Bowling hayatından memnun değil ve hep çocukluğuna, geçmişine, özellikle de çocukken en sevdiği aktivite olan balık tutmaya büyük özlem duyuyor. Eskiden yaşadığı yere gitmeye, orada biraz vakit geçirip dinlenmeye, tekrar çocukluğundaki gibi ağaçlarla çevrili göle gidip balık tutmaya karar veriyor. Ancak Bowling hiçbirini yapamıyor, o ağaçlar yok, göl yok, balıklar yok, her yer değişmiş, özlemle hatırladığı yerde kendini bir yabancı gibi hissediyor. Geçmişimiz, çocukluğumuz hatırladığımız gibi mutlu bir şekilde hayallerimizde mi kalmalı yoksa zamanın gerçekleri ile yüzleşmeli miyiz? Bilmiyoruz.. Keyifli okumalar.
Boğulmamak İçinGeorge Orwell · Can Yayınları · 201510,6bin okunma