2019 5. kitabı
Diriliş Neslinin Amentüsü || Sezai Karakoç . ▪️İnkâr tutsaklık, inanç özgürlüktür! ”Bir gün gelecek ve yine yüce İslam milleti, bilinçlenecektir. Nerelerden nerelere geldiğini öğrenecek ve bu onu uyandıracaktır. Ben buna büyük bir inançla inanıyorum.” Kitabın bir yerine şöyle bir not düşmüştüm;Halinden memnun olan bu kitabı okumasın.Gerçekten öyle.İçinde bulunduğumuz dünyadan,hayattan,yaşantımızdan utandıracak ve gerçekten de dert sahibi yapacak bir kitap. Sezai Karakoç kitapta her bir bireyi "diriliş eri"olarak tanımlıyor ve dirilişin önce kendinden başlaması gerektiği vurgusunu yapıyor.Diriliş Erinin özelliklerden bahsediyor.İnsanın dinini kaybetmiş de yeniden kavuşmak için mücadele edercesine bir gayret içerisinde olması gerektiğini söylüyor.Dünya kavgasına,dünya için ve dünya adına değil,Allah için,ebedî barış için katılmayı öğütlüyor.Geçmişteki büyük islam yaşantılarına hayran olmakla yetinmeyin,o yaşantıyı bugün gerçeklestirmeyi bir görev edinin diyor. Tekrar tekrar okunacak bir eser. Mutlaka okumanızı tavsiye ederim.
Din
Diriliş Neslinin AmentüsüSezai Karakoç · Diriliş Yayınları · 202222,5bin okunma