2019 6. kitabı
Herkese Merhaba ‍️ Bugün  çok özel bir kitapla sizlerleyim. Benim en sevdiğim klasikler arasında yer almayı başaran  #doriangreyinportresi #oscarwilde nin yazdığı tek romanı olma özelliğini taşıyor. Bir iddia üzerine olan yazıldığı söylenen bu  roman, o dönemde büyük tepkiler almış.Kitap  yasaklanmış, sansüre uğramış.Hatta  eşcinsellik vurgusu olduğu için  yazarı ahlaksızlıkla suçlanmış. Velhasıl bugün sansürlenmiş halini okusak da  etkisinden hiç  bir şey kaybetmemiş. . Bu kitap için "Bir ruhun hikayesi" diyen #oscarwilde  kitabın karakterleri için ise; Basil Hallward ben olduğumu sandığım kişidir; Lord Henry dünyanın ben sandığı kişidir; Dorian ise benim olmak istediğim kişidir, belki başka bir çağda... " diye bahsediyor. . Saf, temiz ve güzel bir ruha sahip yakışıklı Dorian, ressam Basil 'in arkadaşı Lord Herry ile tanıştıktan sonra onun hayata bakışından, muhteşem fikirlerinden etkilenir. Bu arada Dorian a gizli bir hayranlık duyan Basil ise onun bir  portresini  yapar. Dorian, portresini görünce hep genç ve güzel kalmak ister. O kadar ki kendi yerine portresinin yaşlanmasını  diler. Dorian, dileği kabul olmuştur. Dorian artık gençliğini doyasıya yaşamaya,  hayatın keyfini  çıkarmaya başlar. Yaşadıklarıyla, ahlaksızlıklarıyla o saf, temiz ve iyi ruh Dorian değildir. . "Her birimiz Cennet’i de Cehennem’i de içimizde taşıyoruz." Lord Herry 'in düşüncelerini ise hayran olarak okudum. Onun düşüncelerini okumak apayrı bir keyifti benim için. . Yüzünün güzellipi değil, önemli olan içinin güzelliği diye boşu boşuna dememişler. Dorian'ın  portresini  gördüğü anları  hiç unutamam. Yaşadıklarının portreye yansıması  inanılmazdı... . #doriangreyinportresi beni çok etkileyen #iyikiokudum dediğim özel kitaplardan biri oldu. Siz de #okuyunokutun #şiddetletavsiyemdir
Dorian Gray'in PortresiOscar Wilde · Can Yayınları · 201899,2bin okunma