·724 syf.····Okunma: 28 Temmuz 2022 17:01 Şuan yaşasaydı kapısında yatacağım Oğuzum Atayim...
İkinci kez okuma zamanım gelmişken yazmak istedim. Oguzum Atayım ile 15 yıl önce tanismisimdir.. Nazan öncel e röportajında en etkilendiginiz kitap hangisidir diye sormuşlar Nazan öncel tutunamayanlar dedi kitap bittikten sonra intiharı düşündüm diyordu. Okumaliyim , bir insana intiharı düşündürecek ne var bu kitapta dedim.
Kitabı elime aldım o kadar heyecanlıyım okumak için ama 150 sayfadan sonrası gitmedi bıraktım bir yıl sonra başladım yine bıraktım demek ki zamanı var dedim. Uzun bir süre sonra yeniden başladım ve artık ben kitabı okumuyordum da sanki özümsemek için uğraşıyordum Oğuz ataya aşık oldum .
Somut bir yorum yapamam çünkü bu dili eleştirme haddine erişmiş bir okuyucu değilim.
Özü itibariyle kitap; yozlaşan, metalaşan, bozulan bir dünyada, özbenliğini kaybetmiş ve mevcut düzene entegre olabilmiş insan kalabalığında; varoluşçu sancılarla kendine, topluma, değerlere ve dahi eşyaya yabancılaşan, yalnızlaşan, kabuğuna çekilerek iç ve dış dünyası arasındaki çatışmanın ağırlığı altında ezilerek gittikçe parçalanan “tutunamayanlar”ın romanıdır. Ötekileşen değerlerin ve ötekinin dünyasından kurtulmak için kendi “ben”ine sarılanların romanıdır.