Stefan Zweigh / Santraç Kitabı Düşüncelerim
2019 8. kitabı
Başladığım gün bitirdim kitabı. İnsanı cezbeden, kendine çeken bir etkisi var kitabın. Stefan Zweigh ile ilk tanışmamız bu kitapla oldu. Bu sebeple ilk iş olarak yazarın ismi nasıl telaffuz edilir onu öğrendim. Şıtefan Zıvayg . . Dili güzel yazarın. Betimlemeler sıkmıyor sizi. Özellikle santraç oyununu betimlemesi çok güzel olmuş. Kendi cümlelerine yer vereyim. "Kâdim ve yine de ebediyen yeni, tertibatında mekanik ve yine de sadece hayal gücü sayesinde etkili, geometrik olarak sabit bir mekanda sınırlı ve kombinasyonlarında sınırsız, sürekli kendini geliştiren ama yine de kısır, hiçbir yere götürmeyen bir düşünce, hiçbir şey hesaplamayan bir matematik, yapıt vermeyen bir sanat, maddesi olmayan bir mimari ve varlığıyla bütün kitaplardan ve yapıtlardan hiç şüphesiz daha kalıcı, bütün halklara ve bütün zamanlara ait ve can sıkıntısını öldürmek, duyuları keskinleştirmek, ruhu germek için hangi tanrının onu dünyaya taşıdığını kimsenin bilmediği tek oyun. " Olay kurgusu çok hızlı gelişiyor kitapta. Kitabı okurken olay örgüsünün gidişatını tahmin edebiliyorsunuz. Böylelikle merak duygusu bir kat daha artıyor. Bir oturuşta bitirilebilecek, ama bittiğinde aklınızda güzel bir tad bırakacak bir kitap diyebilirim. Herkese iyi okumalar :))
SatrançStefan Zweig · Koridor Yayınları · 2016279,2bin okunma