2015 130. kitabı
Sayısal öğrencisi olmama rağmen çok değer verdiğim ve bir o kadar değer gördüğüm edebiyat öğretmenimin dilinden düşürmediği nadir kitaplardandı "Kürk mantolu Madonna". O zamanlar okumamıştım ama keşke okusaymışım diyorum şimdi. Baslarda sıkıldığımı fark edip bırakmak istedim kitabı. ta ki Raif Efendi ile tanışana kadar.. Sonrasında yanımdan ayırmadığım elimden düşürmediğim kitap haline geldi.. Maria'nin düşünceleri hissettikleri ve hissettirdikleri öyle akıcı bir dille anlatılmış ki satırlarca süren cümleler adeta akıp gidiyor.. Raif efendinin iç dünyasında kaybolurken sayfaları nasıl cevirdiğimin farkında değildim çoğu zaman. Ve son sayfayıda okuyup kitabın kapağını kapattığımda bi tuhaftım bi başkaydım sanki. Hepimizin kelimelere,yerlere göklere sığdıramadığı "aşk" o kadar güzel anlatılmış ki okuduğum çoğu cümleye hayran kaldim.Elime kalemi alıp beğendiğim yerleri çizecek olsam kitabın büyük bir kısmını boyamak zorunda kalırdım sanırım.. Yabancı aşk romanlarına hayran kalmadan önce kendi edebiyatımızdaki böyle güzel romanları okumanızı tavsiye ediyorum. bu kitap buna başlamak için çok doğru bir kitap.
Kürk Mantolu MadonnaSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2025375,8bin okunma