2022 14. kitabı
Okunma: 27 Haziran 2022 00:58
YORUM 1 29.Ocak.2019 Bunu bir inceleme yazısı olarak değilde; Oğuz Atayı geç keşfetmiş biri olarak benim gibi hataya düşmemeleri için tavsiye yazısı niyetine  yazmak istiyorum. Öte yandan  bilgi ve birikimi  benden çok fazla olan, değerli arkadaşlar varken benim ne haddime tutunamayanlar için inceleme yazmak. Tutunamayanlar kitabını  üniversite yıllarında en çok okunan kitaplar listesinde olması hasebiyle okumayı düşünüp almıştım. O zamanlar için kitabın kalın olması ve  anlaşılır olmaması  bir kaç kez kitabı yarıda bırakmama neden oldu. Aradan 10 sene geçtikten Sonra 1000kitap üyelerinin paylaştıkları  alıntıların etkisiyle bir okuyayım dedim. Okumaya başladıktan sonra  çoğu kez  yazar  burada  ne demek istiyor acaba, desemde düşüncelerimde  mükemmel  bir tat bıraktı diyebilirim.İlk defa bir kitabı uzunca bir süre  okumak zorunda  kaldım. Ve ilk defa bir kitabın altını çok fazla çizdim. Her altını  çizdiğim her söz  için  birkaç dk düşündükten sonra olamaz ya dedim. Arada internette bakarak  anlattıkları  olayların gerçeklik payı var mı, yok mu diye baktım(dandini ve dastana gibi ).Kitabı okuyan herkesin kendinden bişeyler bulacağına o kadar eminim ki. Bu kitabı bir kez daha sindire sindire okumayı düşünüyorum ama öncesinde kitapta geçen Kafka, Nietzsche, Oscar Wilde, Dostoyevski, Freud, Gorki , Balzac, Tolstoy...gibi yazarların  birkaç kitaplarını okuduktan sonra. Oğuz Atay gibi bir dehaya sahip olduğumuz için şükretmeli, onu tanımaya ve tanıtırmaya  çalışmalıyız. Ruhun şad olsun üstadım. YORUM-2 Yine haddimi bilerek belirtmek isterim ki , yazdığım inceleme değil de bir Yorum(Duygularımı aktarma ) yazısı olarak okunmasını istiyorum. Genelde beğendiğimiz bir kitabı ,ikinci okuyuşumuzda da tad alırız, ama ilk okuduğumuz tadı bulamayız .Ama bu yazar Oğuz Atay olunca işler değişiyor. İkinci kez okuyuşumda inanılmaz zevk aldım.Tabi bunda özellikle Yıldız Ecevit'in "Ben buradayım(#53541354)"kitabı ve Kitapta geçen yazarları okumam vesile oldu diyebilirim .Altını çizdiğim alıntısı sayısı, ilk okuduğumda aldığım alıntı sayısının neredeyse iki katı. Her altını çizdiğim alıntı da dedektif gibi birseyler aramaya çalıştım. Üstad ,ağlanacak halimize ve haline ,bizi o kadar güzel güldürüyor ki! ağlanacak hali(miz)e ağlamıyoruz, ama gülüp düşünüyoruz! Herkes Oğuz Atay'ı okumalı. Ortaokul, lisede ve üniversite de Oğuz Atay dersi konulmalı, Türk bilim insanları Voynich el yazmasına sarf ettikleri enejiyi, Oğuz Atay'in kitaplarına da sarf etmelidir diye düşünüyorum!!!!!! İyi okumalar.
TutunamayanlarOğuz Atay · İletişim Yayınları · 202474,8bin okunma
·1 alıntı·