2019 9. kitabı
İŞTE KÜÇÜK BİR GERÇEK BİR GÜN öleceksiniz. Bir kız Kelimeler Bir akordeoncu Birkaç fanatık Alman Bir yahudi boksör ve bolca hırsızlık 2. Dünya savaşı Almanya'sında yaşayan küçük kız çocuğu Liesel Meminger, adını cennetten alan HIMMEL sokağında yaşayan Hans Hubermann ve eşi Rosa Hubermann'a evlatlık olarak verilir. İlk kitap hırsızlığını kardeşinin ölümünden hemen sonra yapmıştı ve bu sırada okuma yazması pek fazla yoktu hatta yoktu bile denilebilir. İkinci kitabın çalınması ise pek uzak bir zaman diliminde değildi. Kitap savaşın buhranlı zamanlarına ve insanların yüreklerine ışık tutar niteliktedir. Biz kitabı Liesel'in, ya da yazarın anlatımıyla okumuyoruz. Kitabı ölüm anlatıyor. KÜÇÜK BİR GERÇEK Ben orak falan taşımıyorum. Sadece hava soğuk olduğunda siyah kukuletalı bir pelerin giyiyorum. Beni uzaktan tanımanızı sağlayan kurukafaya benzer bir hüzün de yok. Gerçekten nasıl göründüğümü bilmek ister misiniz? Size yardım edeyim. Ben devam ederken siz kendinize bir ayna bulun. ANLATICIDAN SON BİR NOT İnsanlar benim lanetim.
Kitap HırsızıMarkus Zusak · Martı Yayınları · 202114,5bin okunma