Puan vermedi·159 syf.····Okunma: 18 Şubat 2019 20:16 "Alın yazımızı ve sosyal sistemimizi oluşturan etken, kendi kararımızdır." diyen Şeriati, bir yerde "Bir toplum kendi benliğini değiştirmedikçe, Allah onları değiştirmez." (Rad suresi/12) ayetine de atıf yapıyor.
Toplumda sınıfsal yapıların oluşumuna çok sert denilebilecek bir şekilde tepki gösteren Şeriati, sermaye sahibi olmayı da şiddetle eleştiriyor. Miskin ve başkasına muhtaç bir şekilde yaşamayı da asla onaylamayan yazarın hem üretmeyi teşvik ederken hem de üretimin doğal sonucu olan sermayeyi reddetmesini çok anlamlandıramadım.
Temelde, katıldığım eleştirileri ve görüşleri olmasına rağmen kendince ideal/olması gereken olarak ortaya koyduğu ekenomik sistemin uygulanabilirliği açısından şüphelerim var.
Zaman zaman gerek kimi sahabeler gerekse ehli sünnet hakkında yer alan haddi aşan eleştirileri benim açımdan rahatsızlık vericiydi. Ama bütün bunlara rağmen istifade ettiğim noktaları düşündüğümde yine de okunmasını tavsiye edebileceğim bir kitap.