2026 2. kitabı
Masumiyet müzesi #okudum bitti. Füsun ve Kemalin aşkını mi okuduk yoksa mahremiyetlerinin tam ortasına mi atıldık bilmiyorum. 🤭 Kitabımız gayet akıcı ve kolay okunan bir kitaptı yormadan okuduk. Ama konusu beni biraz sıktı. Keşke en son yazılanlar ilk başa yazılsaydı belki daha güzel olurdu. Bu Kitabı ya çok beğenenler var yada tam tersi hiç beğenmeyenler. Ortası yok yani. Bense kitabın başını hiç sevmedim, sonunu sevdim. Orhan pamuk kitaplarına 2020 yılına kadar mola
Masumiyet MüzesiOrhan Pamuk · Yapı Kredi Yayınları · 202460,3bin okunma
Sanırım ben ortada kalanlardanım. Evet cinsellik var kitapta bolca haklısın. Fakat ayrı kalmak zorunda oldukları anlarda Kemal'in hala Füsun'un aşkıyla yanıp tutuşması hatta unutmak isterken daha çok bağlanması aşkın sadece fiziksel bir tatmin olmadığına dikkat çekmiyor mu sence de? Bana öyle geldi. Bunun ziyadesinde kitabı akıcı bulmuş olman şaşırmama yol açtı. Ben bitirmekte zorlanmıştım. Hikâyenin sıkıcılığından değil de aşk gibi herkesin işlediği bir konuyu ele alıp her yönüyle incelemeye çalışırken biraz zorlama kısımlar olduğundan. Müzeyi gidip görme fırsatım olduğunda ise Orhan Pamuk'a hayranlığımın arttığını da saklayamayacağım. Nacizane fikirlerim 😊. İyi okumalar.
maviş gündoğdu
Merhaba 😊 yorumunuz için teşekkür ederim. Okunması zor kelimeler yoktu. Ben kolay okudum ama dediğim gibi tekrar çok fazlaydı. Bir yeri okurken ben burayı daha önce okumamışmıydım dedim sürekli. Müzesini bende merak ediyorum. Ne güzel gitme fırsatı bulmuşunuz💕 belki bir gün bende gidebilirim🙏