Hayvan Çiftliği
2019 3. kitabı
| HAYVAN ÇİFTLİĞİ - GEORGE ORWELL | Herkese merhaba. Ben Ecem. Bugün size biraz Hayvan Çiftliği hakkındaki düşüncelerimi anlatacağım. ••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••• Beylik Çiftlik’in hayvanları artık çiftci Jones’un yönetiminden usanmışlardı. Burada domuzundan kedisine kadar çeşit çeşit hayvan bulunuyor ve en akıllı domuzlardan olan Koca Reis tüm hayvanların başıydı. Çiftlikte bulunan hayvanlara daha fazla buna katlanmak zorunda olmadıklarını ve bu zulme daha fazla dayanmamalarını söylediğinde tüm hayvanlar artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını anlamıştı. Oysaki Bay Jones onlara yeteri kadar yiyecek veriyor ve bakımlarını yapıyordu. Yani bana göre. Bir sürü toplantılar düzenleyerek bu işe son vermeleri gerektiğini konuşuyorlardı. Fakat ne yazık ki bu olay gerçekleşmeden Koca Reis öldü. Daha sonra orada bulunan domuzlardan ikisi yani Snowball ve Napoleon yönetimi üstlenmişlerdi. Artık ayaklanma gerçekleşmeli ve insanların yönetimine son verilmeliydi. Acaba sonrasında neler neler oluyor? ️️ • • • Kitabı okurken hiç sıkılmadım. Tam tersine içindeki bazı çizimleri incelerken çok eğlendim. Eğer klasiğe başlamak istiyorsanız Hayvan Çiftliği’yle başlayabilirsiniz. Çünkü dili klasiklere göre hafif bir kitap. Kesinlikle en kısa zamanda okumanız gerekiyor. • • • Puanım; 8/10
Hayvan ÇiftliğiGeorge Orwell · Can Yayınları · 2024296,1bin okunma
1945 yılında yayınlanan eserde 2019'u görüyorsunuz. "Tarih tekerrürden ibarettir."
Ecem Çelen
Çok doğru...