2018 105. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2018 19:32
Amok Koşucusu. Öncelikle kitabın ismini incelemek istiyorum. Amok, Malezya ve Endonezya gibi tropikal iklime sahip ülkelerde bir çeşit kendini kaybetme hastalığıdır. Genel olarak hastalığa yakalanan erkekler, ellerine balta gibi kesici, yaralayacı bir silah alarak önüne gelen herkesi öldürmeye meyillidir. Tamamen kendini kaybetmiş ve ne yaptığının farkında bile olamama durumudur. Kitabımız da ise bir doktorun bu hastalığa yakalandığını görüyoruz. Kendisine tedavi amaçlı gelen hoş bir hanımefendinin tedavi için öne sürdüğü şartları gurur yaparak kabul etmeyerek, vicdan azabı duymasından kaynaklanmaktadır hastalığı. Sapkınlık derecesine kadar gelen o hanımefendiye ulaşma isteğini tüm kitap boyunca görüyoruz. İlginç bir konuya sahip bu kitabımız, Zweig'ın çok büyük bir yazar olduğununda bir ispatıdır. Aslında Zweig okumaya başlamak da Amok Koşucusu durumuna düşürebilir okuyucuyu. Çünkü ilk okuduğunuz kitabından sonra tüm kitaplarını okumayı arzulamaya başlıyorsunuz. Kitabın alt metninde anlatılmak istenen şey ise zannımca; pişman olmadan önce vereceğiniz kararları çok iyi düşünmemiz gerektiğidir. Eğer ki çok büyük pişmanlık duyacağınız bir karar verdiyseniz bir gün Amok Koşucusu olabilirsiniz. Dikkatli olun.
Amok KoşucusuStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2021134,7bin okunma