·75 syf.····Okunma: 07 Mart 2019 11:54 Dünyaca ünlü Rus Matematik Profesörü Raçinski aniden okuldan ayrılıp doğduğu yerdeki köy okulunda öğretmen olmak ister.Arkadaşları bulunduğu üniversitedeki mevkisini bırakıp bir köy okulunda kendini harcayacağını düşünürler.Bu kararı verdiği andan itibaren çevresinden olumsuz tepkiler alır.Oysa o Rus halkının karanlık yerlerinin aydınlatmaya ihtiyacı olduğunu,köylünün ne kadar değerli olduğunu,üretmenin,bir şeyler başarabilmenin sınıflar farkı olmadan herkesin eşit derecede eğitim görmesiyle gelişmenin sağlanabileceğini bilen bir aydındır.Gerçek bir vatanseverdir kanımca.Çünkü vatanını sevmek demek,her bir sınıftan insanı sevmek demektir,her bir insanın eşit haklara sahip olmasını,herkesin gelişmesini sağlayabilmek demektir.Gittiği köy okulunda bile onu anlamadıkları,hor gördükleri halde yaşadığı tüm zorluklara rağmen köydeki öğrencilere iyi bir eğitim vermiş ve bir sürü insan yetiştirmiştir.Aralarında ünlü ressam,mühendisler,din adamları,kimyacı,öğretmenler...Yaptıklarının meyvesini almış olur böylece.Unutulmuş bir yerde,fakir ve gelişmemiş ve gelişmemesinin sebebi böyle istedikleri için değil,imkanlarının olmamasından dolayı olmuş bir yerde,karanlığa karşı ışık yakmak gerçek bir aydının hikayesi olur anca.Az ve öz yazılmış bu muhteşem hikayeyi herkes okumalı.