Kitap Adı: Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç
Yayın Evi: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Romanda genel itibarıyla 1900'lü yıllarda ki İstanbulun Mahalle hayatının yansıtılmasının yanı sıra karşılıklı konuşma ve sohbet havası sergilemektedir.
O günün şartları ve okuma yazma oranları, bilimsel bilgilere, fikirlere ve Aydın görüşlere pek önem vermeyen halkı göz önünde bulundurulduğunda yazarın vermek istediği mesajları, olay örgüsüde katarak hikayeleştirilmesi takdire şayan.
Amaç okuyucuya bilgi vermek ama bilgiyi bilimsel bir metin olarak vermek yerine, kurgulayarak karşılıklı konuşmalar ve sohbet havası dahil edilerek okuyucuyu sıkmadan yeri gelip güldürüp, yeri gelip düşündürmeye sevk ederek Aşk konularını da dahil ederek taçlandırmıştır.
Kuyrukluyıldızın bir kaç aya kadar dünyaya çarpacağı söylentisi üzerine mahalle sakinlerinin kendi aralarında çarpacak olan şeyin ne olduğunu bilmedikleri ve bilmedikleri şey hakkında yorum yapıp telaşe düşün Mahalle sakinlerini " halkın cahilliğinden, okumadan yoksun oluşlarından, düşünmeye bile tenezzül etmediklerini" şu sözlerle "
Ey hemşehriler ne için uyanıp bu sefalet tozundan silkinmeye uğraşmıyorsunuz. Kabahat herkesten çok kendinizde. Siz, sizi Bu cehalet ve geriliğe bağlayan fikirlere destek ve taraftarsınız. Cidden fikirlerinizi aydınlatmaya uğraşanlara sövüp Onları iyi, yeni, besleyici güzel telkinlerini adeta cinayet sayıyorsunuz. Onlar sizin cahilce kınamalarınızdan Korkmasalar lanetlemelerinizden çekinmeseler, Kaç zamandır artık kangrene dönmüş, çürüyüp korkmaya başlamış Bu derin gerilik yarasının yarasının kaynağını size pek büyük bir açıklıkla gösterecekler... Duyduğunuz Her yeni fikre kızmayınız. Onları güzelce kabul için anlama kabiliyeti edinmeye uğraşınız.
Biz tabiattan bir cüz yani bir