···Okunma: 02 Nisan 2019 23:40 Merhaba, nasılsınız? Ben harikayım çünkü her sayfasını okumaktan keyif aldığım bir kitabın yorumu ile geldim. Hemen konusundan bashedeyim.
Kış Nefesi, Güz Fırtınası kitabından tanıdığımız Carter ve Beatrice'nin hikayesi ile karşımızda. Carter en yakın arkadaşının verdiği sorumlulukla Beatrice'i herkesten korur ve ona sahip çıkar. Beatrice annesinin tercih ettiği yaşam yüzünden hayata bakışı ve tarzı farklıdır. Hayatına Carter'ın girmesiyle yeni bir döneme başlar. Carter'a karşı hissettiği duyguları taşımaktan vazgeçip ona dile getirdiği iki seferde de reddedildi. Carter, aşk ve evlilik istemez özellikle sorumluluğu altında olan ve küçük -yaş olarak diyelim- gördüğü bir kıza karşılık vermez. Aradan zaman geçse de Beatrice'nin aşkı bitmez tabii iki kere reddedildiğini unutmaz. Zamanla daha da güzelleşen Beatrice'den Carter gözünü alamaz. Vermesi gereken bir karar vardır ya Beatrice ile olacaktır ya da vazgeçektir. Peki Beatrice hala Carter ile olmak istiyor mudur?
Beatrice geçmişinden dolayı kibirli, huysuz gibi biri görünse de her sayfada onu tanımaktan büyük bir zevk aldım. Geçmişte yaptıklarıyla kendisini eleştirmesi çok hoştu.
Ve kitabın konusunda yer alan kadınları ve çocukları kurtarma sahneleri ve bu konunun güzel bir şekilde anlatılmasını çok beğendim. Beatrice'in annesinin hayatından dolayı yardım etse de büyük bir kalbe sahip oluşunu okuduk. Ve biz okuyanlara da bir hatırlatma daha oldu. Yardım etmek önemli, yeter ki biz isteyelim. Hep söylediğim gibi hepimiz şanslı değiliz ve yargılamadan önce dinlemeliyiz. Kitap da nefret ettiğim iki karakter var biri Lord Rovenheart diğerini söylemeyeceğim kitabın büyüsü bozulmasın -okuyanlar tahmin edebilir- o ikisi midemi bulandırdı. Ne yazık ki gerçek hayatta da bu tarz insanlar var. Keşke sadece kitaptan okuyabilsek.
Yazarın tarzı, kitabın konusu ve karakterleri harikaydı.
Şunu söylemeliyim ki; okumaktan büyük bir zevk aldım ve daha fazla Rita Hunter kitabı okumak istiyorum.
Kesinlikle tavsiye ederim.