···Okunma: 23 Mart 2019 14:27 Aramızdaki En Kısa Mesafe benim Barış Bıçakçı ile tanışma kitabımdı. Epeydir elimdeydi ancak okumak şimdiye nasip oldu. Barış Bıçakçı'nın kalemini beğendim. Oldukça akıcı ve sade bir anlatımı var. Öyle cafcaflı kelimelere çok fazla yer vermemiş. Edebiyat parçalayacağım diye bir çabaya da girmemiş bana göre. Gayet direkt ve açık bir şekilde kurmuş cümlelerini. Bu nedenle eğer Aramızdaki En Kısa Mesafe'yi okuyacaksanız korkmadan lambur lumbur dalabilirsiniz.
Aramızdaki En Kısa Mesafe içerisinde 24 başlık altında toplanmış kısa öykülerden oluşan bir öykü kitabı. Yoksa anı yazısı mı demeliydim ? Bilemiyorum. Yazar kendi çocukluğundan anılarını mı anlatıyor yoksa kurgu mu ondan da emin olamadım. Sonuçta kurgu da olsa kendi çocukluğundan anıları da olsa okuduğum öyküleri beğendim. İnsanın içini garip bir huzur ve özlemle dolduruyor. Kirletilmemiş, çocukluğun getirdiği en saf duygular düşüyor aklımıza. Satırlar arasında gezinirken sımsıcak aile ortamını hissediyorsunuz. Bazen de gözlerinizi kapayıp kendi çocukluk anılarınıza gidiyorsunuz. Bir de bakmışsınız ki yüzünüze yerleşen otomatik bir gülümseme eşliğinde kitabın sonuna gelmişsiniz. Kimine göre zamansız bitse de bence gayet dozunda bırakmış yazarımız. Azı karar çoğu zarar diyerekten konuya noktayı koyuyorum.
Aman Allah'ım öldüm bittim demesem de kitap bittiğinde içimde oluşan histen yola çıkarak başka kitaplarını da okuyacağımı düşünüyorum. Bunun için Barış Bıçakçı hayranlarından tavsiyeleri yorumlara bekliyorum.