>>> Sayfa 31-40 <<<
"Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz." (Bakara, 216)
* Manevi Pratik 1 *
Sevdiğin ve sevmediğin şeyleri gözden geçir; yiyecek ve içecekleri, kıyafetleri, boş zaman aktivitelerini, aileni, arkadaşlarını, sorumluluklarını. Bunlar arasında nefsinin hoşuna gitmese de sana iyi geldiğini farkettiklerine daha sıkı sarıl, sahip çık; tam tersindense uzaklaşmaya çalış.
"Mümin bir cariye, Allah'a ortak koşan bir kadından daha hayırlıdır... İman eden bir köle, Allah'a ortak koşan bir erkekten daha hayırlıdır. Onlar ateşe çağırırlar." (Bakara, 221)
* Manevi Ders 1 *
Yaşadığımız coğrafya ve zamanda kabul gören sosyal statü anlayışına göre düşük insanları hor görme, onları tercih etmekten imtina etme. Evlenirken eş olarak, evlerde oturma / sohbet ekibi kurarken, iftar daveti verirken, halı sahaya adam seçerken, kendine dost seçerken insan kalitesi olarak, takva olarak değil de sosyal statü olarak sana denk ve senden üstün kişileri gözetiyor, tercih ediyorsan dikkat et. Asansörde şerefsizin önde gideni belediye başkanıyla denk düşmek, boğazından bir lokma haram geçmemiş, bir vakit namazını kaçırmamış kapıcının saygıdeğer karısı ile denk düşmeye göre daha sevimli ise senin için, nasıl bir insan olduğunu sorgula.
"Hiçbir kimseye gücünün üstünde bir yük ve sorumluluk teklif edilmez." (Bakara, 233)
* Manevi Ders 2 *
Manevi olarak güçlenmekten korkma. Şeytanın ağırlaşacak imtihan ve sorumluluklarla korkutarak seni Allah'a yaklaşmaktan geri bırakmasına izin verme. Gücün 1'ken itmen gereken yük 1 ise ve kazancın da 1 ise, emin ol gücün 2 iken itmen gereken yük de 2'den fazla olmayacak ve sen onu eski halinde olduğu kadar hafif hissedeceksin (oranlarsan yine 1); Allah'ın rahmeti, keremi o ki kazancınsa 2'den aşağı olmayacaktır inşallah. ;)
"Kimdir Allah'a güzel bir borç verecek o kimse ki, Allah da o borcu kendisine kat kat ödesin. Allah daraltır ve genişletir. Ancak O'na döndürüleceksiniz."
* Manevi Pratik 2 *
Şimdi bildiğin gibi hepimizin büyülü bir sandığı var, içinde son teknoloji Bireysel Emeklilik Sistemi (Âhir BES 1.1) uygulaması yüklü. Boyut değiştirdiğimiz zaman gardrobumuzdaki kıyafetler, garajımızdaki arabalar ya da çeyiz sandığımızdaki tapular değil bu büyülü sandığa sığdırmayı başardığımız şeyler bizimle (kat kat kıymetlenmiş olarak) gelecek. Para, emek, vakit, alın teri birçok şey için özel bölmesi var bu sandığın. Şöyle bir göz atmaya ne dersin o sandığa bugün, (yarın, arada bir) doluluk oranından memnun olacak mısın bakalım.