İstiklal Marşı'nın büyük şairi Mehmet Âkif Ersoy 'u tüm yönleriyle anlatan biyografi türünde bir eser bu kitap. Şairin hakkında pek de bilmediğimiz, ya da yanlış bildiğimiz ve önyargılı baktığımiz konuları işlemiş yazar Sinan Meydan .
Balkan savaşları ve Kurtuluş Savaşı'nda, askerin motivasyonu artırmak için camilerde ( özellikle Balıkesir Nasrullah camii vaazı çok etkileyicidir.) verdiği direnişçi vaazlarin sahibi M. Akif.
2. Abdülhamit'in baskıcı rejimini en ağır bir şekilde eleştiren, hürriyet, özgürlük savunucusu Akif.
M. Kemal'in bizzat Ankara'ya davet ettiği ve Kurtuluş mücadelesine katkı veren bir kuvvacidir Akif.
Savaşın en buhranlı günlerinde istiklal marşı şiirini yazarak coşkuyu, heyecanı artıran şair Akif. Ve şiirin ödülünü bagislayacak kadar (kendi ihtiyacı olduğu halde) yüce gönüllü biri Akif. (Ve yine bu şiiri safahat adlı eserine alınmamıştır. Çünkü o artık benim değil milletin eseridir demiştir.)
Bizzat Atatürk'ün teşvikiyle başladığı Kur'an tercümesini bir türlü beğenmeyen, mükemmelliyetci olduğu için daha iyiye ulaşmak için çalışıp düşünen, en sonunda da tercümeye guvenemeyip ( iyi olmadığını düşündüğü için) imha ettiren birisi Akif.
M. Akif'i daha iyi tanımak için okunması gereken bir kitap düşünüyorum.
İyi okumalar dilerim..