Hızlı kitap okuma
Hızlı kitap okuma ile ilgili bilgisi ve tecrübesi olanlar lütfen paylaşır mısınız ?
Bulunduğunuz ilde kurs imkânı yoksa online kurs eğitimleri var. iienstitu.com Bu da onlardan biri 1 haftalık bir uzaktan eğitim sonrasında serfitika alma imkanınız da oluyor. Tabii 1 hafta yeterli bir süre değil sonrasında egzersizler yaparak geliştirmek gerek.
Biraz daha ayrıntı verirsem. Kursta ilk önce doğru nefes alma egzersizleri yaptık, ardından göz egzersizleri (ki okuma hızını arttıran ve gözünüze oldukça faydalılar), sonra hızlı okuma egzersizleri olan bir kitabı takip ettik. Ben evde göz egzersizlerini yapmadım (yapsaydım çok daha iyi sonuçlar alacağımı düşünüyorum). Dakikada 500 kelime okuyordum. Kurs bitiminde 830 kelimeye çıktı.
Ben bu dönem bir aylık bir kurs aldım ve faydasını gördüm. Bulunduğun şehirde meslek edindirme ve hobi kurslarında bu tarz eğitimler veriyor olabilirler. Kendiniz kitap ve videolarla da geliştirebilirsiniz isterseniz. Ama evde bu tarz şeylere zaman ayırmak pek mümkün olmuyor