2019 2. kitabı
10 öyküden oluşan, asla bitmemesi gereken; vurmadan, kırmadan bizi bize anlatan, nâ-hoş durumları hoş cümlelerle betimleyen harikulade bir kitap. Kendinizi yakın geçmişiniz ve uzak geçmişiniz arasında seyahat ederken bulacaksınız. yaşamamış olsanızda dedelerinizden, nenelerinizden ya da komşu teyzelerinizden duyduğunuz anıları yaşıyor gibi olacaksınız. kalabalık içerisindeki yalnızlığı, toplumsal çöküşü, bireysel çöküşü, ruhî bunalımı, içinden çıkılmaz durumları vs vs yüzünüze çarpa çarpa anlatan yazıların aksine tatlı ve akıcı bir şekilde işlenmiş bulacaksınız. o sorunların hepsini kucaklayıp severek çözmek isteyeceksiniz. güzel betimlemeleri sayesinde o anda, o odada, o sokakta, o yerde olacaksınız. bazen kendinizi ceviz masanın üzerinde duran tozlu biblo, bazen hakimin karar anında vurduğu tokmak sesi, bazen de kahramanın zihnindeki çaresizlik gibi hissedeceksiniz. öykülerin her biri ayrı bir insan, ayrı bir dünya olmasına rağmen birbiriyle bağlantısı olması da diğer bir güzellik. tıpkı gerçek yaşamda olduğu gibi. kitabı kısaca özetlemem gerekirse, içerisinde geçen "o kadar güzel bir andı ki, hafızasının köşesini kıvırdı." cümlesi gibi diyebilirim. mutlaka okuyun, seveceksiniz.
Muhtelif Evhamlar KitabıÖmür İklim Demir · Yapı Kredi Yayınları · 20239,2bin okunma