Puan vermedi·544 syf.·
2019 4. kitabı
Şuan bu kitabı okuyorum bu kitabı nasıl anlatmaya başlasam diye kelimeler bulamıyorum o kadar güzel bir kitap öncelikle yer mekan olarak inceleyelim kitap Sasanilerin,Perslerin,İranlıların,Sogdlarin,Arapların ve Türklerin zamanında yazılmış peygamber efendimizin (sav) tevhid inancını yaymaya başladığı zaman diliminde geçen bir kitaptan bahsediyoruz.Olay ise şöyle gelişiyor BETAFANLARIN kabile şairi dilsiz şair ZEYD ve GALLAKLARIN kabile şairi TULEYLE arasında geçip, ŞAHIKLERİN güzel mi güzel, şiirden bile daha güzel olan SARA için cenk ettikleri ,kazananın SARA ile evleneceği bir durum ile başlıyor. Diğer yandan Hz. Muhammedin (sav) 50 yaşlarında olduğu Kuran-ı Kerim-i anlatmaya çalıştığı bir zaman diliminde ve Kuran-ı Kerim-in bir şiir olduğunu söyleyen cahiliye dönemindeki insanları anlatan bir kitap bunu soylerken su ayeti kerime aklima geldi "Eğer kulumuz (Muhammed)a indirdiğimiz (Kur'ân)den şüphe içinde iseniz, haydi onun gibi bir sûre getirin, Allah'tan başka güvendiklerinizin hepsini çağırın; eğer doğru iseniz."  "Yok yapamadıysanız, ki hiçbir zaman yapamayacaksınız, o halde yakıtı insanlar ve taşlar olan, inkârcılar için hazırlanmış ateşten sakının." Bu ayeti kerime kafirlere adeta meydan okumaktadır ve bunun bir şiirden elbet üstün olduğunu gösteriyorlar zaten Bunu TULEYLE de biliyordu BETEFANLARIN şairleri de biliyordu çünkü şair olanlar sözden kelâmdan anlayan edebiyattan anlayan ravilerdir. Bu kitap ayrıca benim şiir yazmama da vesile oldu bunu hesabımda paylaştım kitapta ise en sevdiğim alıntı "VE SEN SARA BIR ŞIIRSIN BIR SAIRIN UĞRUNA OLMEYI GÖZE ALACAĞI TEK SEY" Bu cümle benim duygularıma tercüman oluyor. Bu kitap için sizlerde en ufak okuma isteği uyandirdiysam ne mutlu bana okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum sağlıcakla kalın 🤗
ŞairRafet Elçi · Litera Yayınları · 2021476 okunma
Çok güzel bir inceleme olmuş, tebrikler.
Vujfuv
Teşekkür ederim kardeşim :)