···Okunma: 19 Nisan 2019 04:07 Martin eden.... Ah o ne güzel bir insan, ne güzel bir arkadaş ve ne güzel kişilik. Onu gerçekte tanımak için neleri feda etmezdim. Bu kitabı okumak için kendime fırsat verdiğimden dolayı kendimi kendime ne kadar da borçlu hissediyorum ah bir bilseniz. Muhtemelen böyle bir ruh yoktur bu çöp gezegeninde. Çünkü burası onun gibi güzel bir ruhu haketmeyecek kadar çirkin bir yer. Onu tandığım için kendimi ne kadar şanslı hissettiğimi söylemiştim değil mi size? Tekrar tekrar söylesem bir zaman sonra tekrar söylerim.
Büyük bir ihtimalle bu saatten sonra hayatımın yaşanacak kısmında herzaman kalbimin ve aklımın bir köşesinde o idealist, iyi ve saf kalpli Martin Eden'in bir parçası olacaktır. Buna eminim.
Martin, ilk görüşte aşık olduğu burjuva sınıfına mensup olan Ruth'a layık olabilmek adına kendi sınıfını bir kenara bırakarak tüm inancıyla entelektüel kesimin bir parçası olmak için yıllarca çalışır...
Sizin de okuyacağınız varsayarak içeriğe pek girmeyeceğim. Kısacası hep hayal ettiği burjuva sınıfına dahil olduktan sonra onların ne kadar sahte ve birbirlerine besledikleri sevginin arkasında herzaman bir çıkar olduğunu gördüğünde hayal kırıklığına uğrar. Tabi Martinle beraber tüm okuyucular da hayal kırıklığına uğrar..
Eminim sizde bu kitabı okuyup bitirdikten sonra paranın ne kadar değersiz olduğunu, para yüzünden sahte sevgi gösterilerine maruz kalındığını görünce para ve değerli olan herşeye nefretle bakıp sadece gerçek olanın karşılıksız sevgi olduğunu anlayacaksınız.
Son olarak bişey daha söylemek istiyorum. Eğer kitabı okumadan önce biri bana Martin Edeni tasvir etseydi aynen şöyle derdim " Böyle insanlar sadece romanlarda olur" diye
İYİ OKUMALAR EFENDİM. ŞİMDİYE KADAR OKUMADIĞINIZ İÇİN ÇOK ŞANSLISINIZ. :) :)