···Okunma: 22 Nisan 2019 14:31 Bu kitap tesadüfen geçti elime. Kitaplarım azalmıştı ve kütüphanemizdeki kitapları araştırırken bulmuştum. Neden daha önce göremediğime de ayrı şaşırmıştım ya neyse..
Kitabın her sayfasında, hayvanların doğasının yaşamak için ne kadar zor olduğunu hissettim. "Ya ölürsün ya da öldürürsün" şeklinde bir hayat.. Ama şöyle bir şey var ki, bir hayvana ne şekilde yaklaşırsan onun kat be kat fazlasıyla karşılaşırsın. Kötülüğe karşı, amansız ve acımasız bir kötülük. İyiliğe karşı, tarifi imkansız bir iyilik ve sadakat..
Biz insanların hayvanlara çektirdikleri eziyetlere şahit oldum tekrar ve tekrar. Hayvanların neden insanları gördüklerinde hep bir adım geriye atmalarının ne kadar haklıca bir dürtü olduğunu anladım. Hele ki sevgileri.. Bunu anlatmak için kelimeler kifayetsiz kalır benim için. Onların dilleri yok, "seni seviyorum" diyemezler; ama bunu öyle bir gösterirler ki, 'seni seviyorum' cümlesi solda sıfır kalır. Gözleriyle anlatırlar bize her şeyi, bütün saflıklarıyla.. Başka bir şey yazamıyorum ama kitaptan şahsen çok etkilendim. Kesinlikle tavsiye ederim. Herkese keyifli okumalar dilerim..