Ramazan aylarında mutlaka okunması gereken eser
2019 90. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2019 14:17
Sevgili dost, Kitap okuduğumda yaşadığım ramazanların ve oruçların aynı büyük taş parçaları arasında boş kalmış kısımlarının küçük taş parçaları ile doldurulması ve benliğimde ki Ramazan'ın doğru canım daha mükemmel bir anlam kazanmasına sebep oldu. Bu sebeple bu kitabını okumama sebep olan okuma etkinliği düzenleyen İnci hocaya çokok teşekkür ederim. Ramazan ayı ruhumuzu zenginleştiren evimize ve ruhunuza misafir ettiğimiz değerli bir misafirdir. Yazarın söylediği gibi," oruç öyle bir ruh kalıbı dir ki, her gün, ortalığın ilk ağirdigi vakitten karardığı vakte kadar, içimizi oraya yerleştiririz; orada ruh bir biçim alacak; bir öz kazanacak; Billurlaşacak; yıkanacak, canlacaktır." Oruç kalbin iftar eder. Oruç ile Müslümanlar adeta bir aylığına ahirete icat edip orada ziyafete tanıklık ederler. Yazar orucu o kadar güzel cümleler , huzur veren cümleler, kısacık betimlemelerle her biri birbirinden farklı değerde 3 veya 4 sayfalık yazılarla buluşan bu kitabında okuyucuya tekrardan çocukluğumuzun ramazanların yaşattırıyor. Çocukluğumuzun ramazanları, Özlem duyduğumuz ayrı bir heyecan ayrı bir tat ailenin tüm fertlerini sahurda oturup yarı uykulu bir eda'yla sahur yapışı ya iftar telaşına ne demedi evlerde yemekler yapılır konu komşuya tabaklarda yemek taşinir. Fırında sicak ekmek kuyruğu genelde evin en küçük çocuğuna kalır. Ama zamanla anlaşılır ki en güzel Ramazan fırın kuyruğunda hissedilirmis. Oruç ayı bir ev nasıl yılda bir defa temizlenir örümcek ağlarından kurtarılır kiremitleri aktarılır sıvanır yıkanır onarılır ve badana edilir yani yeni yapılmış hale getirilirse bir ruh da yılda bir kere öyle genel bir temizlik ve revizyon ister. Bir şehrin temizlenmesi, onarılması, yeniden yapılması, sıva, boya veba danaların tazelenmesi ile müslüman bir şehrin oruç boyunca Ruhi canlılık ve hareketi, yükselme ilerlemesi birbirini çok andırır. Oruç, demek ki bir noktadan bakılınca ruhun ve vücudun dezenfekte edilmesi olarak tanımlıyor yazar çok güzel bir tanımlama.. Sayfaların her çevirdiğinizde okuduğunuz her satır size orucu ruhlara şifa, ruhun aldığı manevi bir gıda, orucunda namaz geri inananların miracı olduğunu bizlere sunuyor. Okuduğunuz her satır ile beraber İyi ki geldin Ramazan tut yüreğimden seni çok özlemişim, öyle doldur ki yüreğimi ruhum dünya kirlerinden arasın, öyle yaşayamam ki seni yaşadığım gün anlam kazansın ve içim huzur ve mutlulukla dolsun. Hey Ramazan sen ne güzel ne vefalı ne samimi bir yoldasın bu hayat telaşında. Ne olur hayatım boyunca hep yolumu aydınlatan yoldaşım ol hiç bırakma hep yüreğimin baş misafiri ol.. Sensiz ruhum o kadar çatlak ki her çatlağından ayrı bir su ayrı bir huzursuzluk sızmak da seninle ruhumun çatlakları tamir oldu seninle zayıflığım anladın acizim anladın aslında ben bir çareyim tut elimden Ramazan.. Cömertliğin ne bereketlendir kalbimi iman nurunu kana kana için ruhuma ve sağanak sağanak rahmet yağdır hayatıma. Tut ellerimden ne olur tut sen tutmazsan takılırım baş aşağı hayatin yanlışlıklarına.. sımsıkı tut.. İnandığını yaşama eğitimidir Ramazan. Allah'ım bize verdiğin bu değerli misafiri layikiyla ağırlamayı nasip eyle.. Ramazan'ın bizlere verdiği merhamet, inanç, Adalet dostlarımıza yaşatmayı onları hızlandırıp güzel meyveler elde etmeyi bizlere ve tüm Müslüman alemine nasip eyle. Okuduğunuz her satırla evimize gelen bu değerli misafiri daha ye tanımlı tanıyor onu bize misafir gönderen Allah'a hamd ediyorsunuz. Kitapta çok güzel şeyler yazmış oruç hakkında yazar bunları okuyup da dikkate almamak namümkün.. akıcı anlaşılır bir kitap özellikle Ramazan aylarında arifesinde okumayanların mutlaka okuması okuyanların da tekrar tekrar okunması gereken bir kitaptır. Ayşee Münzevibirkitapgezgini
Samanyolunda ZiyafetSezai Karakoç · Diriliş Yayınları · 20254,591 okunma
Okumak için fırsat kolluyorum teşekkür ederim Okuyan Gezgin