Beni Oku :)
2019 15. kitabı
Okunma: 13 Mayıs 2019 01:16
Kitap iki öyküden oluşuyor. İlk öykü kısa olduğu kadar etkisinin de az olduğunu düşünüyorum. Fakat ikinci öykünün çok daha anlam ifade ettiğini ve okuyanın hayatına dair birşeyler düşünmesini sağlayacağı bir öykü olduğunu düşünüyorum. İyi okumalar :) Kuş Kapanı Öykü bir kişinin tatil amaçlı bir yere gidip ve orada birisiyle tanışmasını konu alır. Yanlışım yoksa 27 sayfadan oluşuyor. Öykünün asıl kahramanı tatil yapmaya giden değil, tatil yapanın tatilde tanıştığı yaşlı bir adamdır. Yaşlı adamın her yıl o otele gelişini öğrenen yan karakter o adamla arkadaşlık kurup hikayesini öğrenmeye çalışır. Yani kötü bir öykü olduğunu düşünmüyorum fakat mükemmel denecek kadar da iyi değil. Dönüşüm Küçük yaşta annesi ve babasını kaybeden ve anne-babasından sayılı bir miras kalan birisinin sıradan hayatını anlatır. Herşeyi yapabilecek gücüne sahip olduğu halde hiçbirşey yapmak istemeyen, hayattan bıkan, aristokrat sınıftan olduğu halde o sınıftan nefret eden, zengin olup mutlu olmayan, duyguları ölmüş birisinin hayat hikayesini anlatır. Bir gün hiç beklemediği bir anda yaşadığı bir olaydan dolayı eski duygularının yeniden canlandığını hisseder ve yavaş yavaş normal, mutlu bir insana dönüşümünü izler gibi oluruz. Ben çok beğendim sizinde okumanızı isterim tabi :)
Kuş Kapanı ve DönüşümStefan Zweig · Maviçatı Yayınları · 20201,741 okunma