2015 50. kitabı
Okunma: 20 Eylül 2015 12:24
Okuduğum ilk Amin Maalouf kitabı. Az önce şimdiye kadar niçin bu kitabı okumadım diye kendimle küçük bir iç hesaplaşma yaşadım ve bundan sonra yazarın diğer kitaplarını da okumaya karar verip olayı tatlıya bağladım :) Öncelikle yazar tarihi gerçekleri müthiş bir kurgu içerisinde okura aktarıyor. Ve Hasan Sabbah, Ömer Hayyam, Nizamülmülk ve Melik Şah gibi tarihi karakterleri o kadar güzel ve etkileyici bir şekilde tasvir etmiş ki ; kendimi bu karakterler ile birlikte Semerkant sokaklarında buldum. Onlarla yedim içtim, onlarla gezdim, onlarla sevip onlarla üzüldüm. Özetle roman çok iyiydi tavsiye ederim. :)
SemerkantAmin Maalouf · Yapı Kredi Yayınları · 202574,7bin okunma
7,6bin Gösterim
Ferdinand Bardamu
Olur mu efendim tarihi kaynakların çoğunda bu muhteşem üçlünün aynı zaman diliminde yaşadığı belirtilir. Hatta üçünün aynı medresede eğitim aldığını bile söyleyen kaynaklar var.
Nizamülmülk’ü Hasan Sabbah’ı gördüğüm anda okumaya karar vermem
Ferdinand Bardamu
Doğru karar 😇
Alamut Kalesi'ni okumuştum. Orda Ömer Hayyam, Hasan Sabbah ve Nizamülmülk arasındaki bağı kuramamistim. Bir de Acem diyarı çok farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Ta ki Semerkant'i okuyunca aralarındaki tanışıklığın ve düşmanlığın nasıl olduğunu anladım. Bu kitaptan sonra sıcağı sıcağına Alamut Kalesi' ni okumanizi tavsiye ederim.
Afrikalı Leo yu daha çok beğendim, okumanızı tavsiye ederim. Yazarın ilk kitabı :)
Ben de ilkin Semerkant'ı okumuştum. Maalouf'un tiryakisi oldum sonra.
Öyle bir anlatım yapmışsınız ki hocam merakım katlandı iyice. Hadi hayırlısı :)
Allah korusun diyelim,kitaplar konusunda haklısınız, ben üç kitabın hangisinden başlayacağıma karar veremedim üçünü de okuyorum:)