2015 34. kitabı
Yıllar önce kısa versiyonunu okumuştum geçen aylarda da bu tam metnini okudum tek kelimeyle şaheser. Her bir karakter ince ince detay detay işlenmiş. 7 arkadaş çocukluktan ergenliğe, ergenlikten yetişkinliğe adım atarken kasabaya musallat olan yaratığın emellerine tutsak oluyorlar ve tüyler ürpertici hikaye soluksuz sonuna kadar sürüyor. King bu kitabında da bilim kurguyla bağlantısını az da olsa yapmış onuda ekleyelim.
OStephen King · Altın Kitaplar · 20257,4bin okunma
Göktuğ Altuntaş
kara kule de ben acayip sıkılmıştım hele 3.kitap ölüm gibiydi resmen gerçi king de kabul ediyordu yanılmıyorsam :) 4 ten sonra güzelleşiyor seri.(çok güzel öneri oldu ama :) )
Kara kule serisi elimde var ama okumadım. Seri kitaplardan sıkıldığımı farkettim. Okur muyum bilmiyorum :)
Göktuğ Altuntaş
kısa versiyonu ilk o yılda basılmıştı sanırım tam metin tarihi doğru 2015. İlklerden aldığın tatları sonrakilerden alamıyorsun durumu sanırım :) birde hikayeyi bildiğin için nasıl baslayıp bittiğini oda bir unsur ama evet tam metinlerin bazı dezavantajlarından biride o çok ayrıntılı yerlerin sıkabilmesi. Ama yinede merak ediyorum ben ya:) acaba ne düşünmüş ne yazmış o kadar diye mesela gene o tür "Kubbenin Altında" vardı okumusmuydun bilmiyorum?
Kitabı nihayet bitirdim. Keşke bunu okumasaydım da aklımda kısa versiyonu kalsaydı. Çünkü onu okurken çok keyif almıştım. Hatta palyaço rüyalarıma bile girmişti :) Bunu okurken ise çok sıkıldım. Gereksiz uzattığı yerlerin çok olduğunu düşünüyorum. Mahşer'ide sansürsüzünü asla okumam, okuyamam :) Varsın aklımda kısa versiyonu kalsın...
Göktuğ Altuntaş
Ben Mahşeri daha önce okumuştum ama sanırım "O" yu gördükten sonra bende göze alamazdım belkide :)
Mahşer'in tam versiyonunu okumayı göze alamıyorum inanın :)
Göktuğ Altuntaş
Dizisinin çıkacağını bilmiyordum ama okudum tam metin olanını oda çok iyiydi :) evet malesef zaman hepimizin sorunu sanırım. artık kitap seçerken bile düşünüyorum çoğu zaman.