Kanadı Kırık Melek’in Kanadına Takılanlar’la tanışalı henüz 15 gün oldu. Öğretmen arkadaşım Ahmet Saraç ‘’Engelsiz Kitaplar’’ köşemi görünce bahsetmişti; haberlerde izlemiş ve tek parmağıyla kitap yazan Rukiye Türeyen’nden bahsetmişti. Tek parmakla kitap yazma bana Sol Ayağım’ı hatırlattı. Merak edip aldım.
Evet söylediğim gibi kitabı merak ederek aldım. Özel Eğitim öğretmeni olarak okumasam içim rahat etmeyeceği için alıp okudum. Birçok arkadaşın sandığı gibi yazarına acıdığım için ya da ‘’benim de ufak bir katkım olsun.’’ düşüncesiyle değil...
Rukiye Türeyen, farklı tür yazıları bir arada bulundurduğu kitabında sade ve anlaşılır bir dil kullanmış. Bu sadeliğin ve özellikle karşılıklı diyalog ve esprilerin iyi niyet taşıdıklarından eminim. Fakat bu iyi niyet benim kitaptan sıkılmamı engelleyemedi. Fazla sade ve günlük konuşma diline yakın bulduğum bu kitabı çocukların daha çok beğeneceğini umuyorum.
Okuduğum ya da okuyacağım kitapta konu kadar edebi yönü de önemlidir benim için. Edebi haz almadığım bir kitabı ikinci kez okuyabileceğimi sanmıyorum. Buna rağmen bu kitabın okunmasını şiddetle tavsiye ediyorum. Bunu kitabı yüceltmek için değil, Rukiye Türeyen’i yüceltmek için istiyorum.
Bedeninden bağımsız çıktığı umut yolculuğunun bilinmesini istiyorum. Sabrına, mücadelesine, samimiyetine ve vefasına tanık olmamızı istediğim için tavsiye ediyorum. Yaratana tam bir inanmışlık ve teslimiyeti kabullenirken, engeline teslim olmayışının bilinmesini istiyorum.
Kendi çabasıyla okuyup yazmasındaki azmin ve tek parmakla kitap yazabilecek özgüveninin örnek alınmasını istiyorum.
Yazımı bitirmeden önce yayınevinden kaynaklı olduğunu düşündüğüm bir konuya da değinmek istiyorum; kitabın önsözünün parçalara ayrılarak konu başlarında ikinci defa okutulmasını çok gereksiz buluyorum. Sebebi her ne olursa olsun bu durum olumsuz bir izlenim oluşturuyor ve iticiliğe neden olabiliyor.
Bunlar da benim kanatlarıma takılanlardı. Ben kanadıma takılanlar eleştirmekten ziyade samimi bulduğum Rukiye Türeyen’i ciddiye aldığımı göstermektedir. Bu vesileyle nice mutluluklar ve nice başarılar diliyorum. Bu kitabı bir deneme olarak görüyor ve daha güzellerini yazacağını ümit ediyorum.