2019 123. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2019 09:11
Bir polis merkezinde temizlikçi olarak çalışan bir seri katilin sayısız cinayetleri arasından birisinin kendisine ait olmadığını ve bir kopyacı tarafından kendisinin taklit edildiğini düşünerek o katilin peşine düşmesini; bütün polis teşkilatının “Christchurch Oymacısı”dedikleri seri katili, seri katilin ise kopyacısını yakalamasını konu alan müthiş bir kitap.Gerçekten mükemmel kurgusu, akıcı dili,sürükleyiciliği, hız kesmeyen aksiyon ve heyecanı muhteşem bir kitap okudum.Nerdeyse bütün gün ve bütün bir gece elimden düşürmeden bir solukta okuduğum harika bir kitaptı.Hele hele kahramanımızın bazı tespitlerine,düşüncelerine gülmeden edemedim.Gerçekten de kitabın esprili bir yönü de var.Bir seri katilin bakış açısından yola çıkarak yazılmış bir kitabın bu kadar eğlenceli olabileceğini daha önce söyleselerdi güler geçerdim herhalde.Cinayetler ve mizah ikisini bir arada düşünmek imkansız gibiydi.Ama Paul Cleave “Temizlikçi” kitabında bunun olabileceğini bize başarılı bir şekilde göstermiştir.Uykusuz kalmaya değer bir kitap.
TemizlikçiPaul Cleave · Pegasus Yayınları · 20101,083 okunma