, bir kitap okudu
2019 48. kitabı
James Joyce
8.4/10 · 1.461 okunma
Turhan Yıldırım
2. Alt bölümün giriş kısmı çeviri karşılaştırması.
Turhan Yıldırım
18. Alt bölüm, noktası virgülsüz Bloom'un eşi ağzı bozuk Marion'un ağzından yazılmış, bolcana müstehcen ifadeli, dur duraksız bir bölüm. 18. Alt Bölüm karşılaştırması
Bu kitabın okuma durumu altındaki yorumlarda kimsenin uğraşmadığı muazzam faydalı bir hizmet veriliyor. Umarım daha çok kişi görüp faydalanır.
Turhan Yıldırım
Oğuz, tüm bölümler bir bitsin daha fazla kişi görebilsin diye yazdığım incelemelerin altına da koyacağım.
Turhan Yıldırım
14. Bölüm kitabın kesinlikle zor bölümü. Hem çevirinin getirdiği zorluklar hem de uzun uzun paragraflarıyla gerçekten okur için son derece zorlayıcı. 14. Alt bölümün çeviri karşılaştırması
Turhan Yıldırım
Bu bölümün yarısı, bir klasik esermişçesine yoğun kişi ve mekan tasvirlerinin olduğu, genç bir kızın anlatıldığı bir kısımken, kalan yarısı Mr. Bloom'un genç kız üzerinden kadınlar hakkındaki düşüncelerinin bilinç akışıyla anlatımından oluşuyor. 13. Alt bölümün çeviri karşılaştırması
Turhan Yıldırım
9. Bölüm adeta William Shakespeare için bir saygı duruşu metniydi. Shakespeare'in tüm oyunlarını okumayıp, izlemeyenler için ne dediği, ne denildiği pek de anlaşılamayan bir bölümdü. 9. Alt bölümün giriş kısmı çeviri karşılaştırması.
Turhan Yıldırım
8. Bölümde Leopold Bloom'un zihnine bilinç akışı tekniğiyle misafir olduk. Birçok konunun karmaşık olarak yer aldığı, siyasetten, toplum yaşamına kadar birçok şeyin irdelendiği bir bölümdü. 8. Alt bölümün giriş kısmı çeviri karşılaştırması.