Puan vermedi·352 syf.··Beğendi
···Okunma: 17 Mayıs 2019 16:06 Yine severek okuduğum bir kitap ile karşınızdayım. Pusu kitabını çok gördüm ve beni merakta bırakan bir kitaptı açıkçası.
Konusu: bir gün sabaha karşı gelen bir telefon ile uyanan Nora, yabancı bir numaranın araması, ki reddetmesine rağmen tekrar arayınca açmak zorunda kalır, telefondaki kişinin on beş yıl önce evlatlık verdiği kızının üvey babasıdır. Ve kızının kaybolduğunu söyler. Nora pek bu konuya yanaşmak istemese de kızı Bonnie'yi bulmaya çalışırken, olayların iç yüzünü, kızının neden kaybolduğu ve geçmişte yaşadığı şeyler ile yüz yüze kalır. Bazı sırların ortaya çıkması ile işler bambaşka yere sürüklenir.
Nora karakteri bana yer yer Lisbeth Salander karakterini (Ejderha Dövmeli Kız kitabındaki baş karakter) hatırlattı. Sanki ona benzetilmeye çalışılmış gibi geldi.
Kitapta hem Nora'nın geçmişinden kesitler de yer verilmesi ve hem de günümüz de kızını ararken öğrendiği gerçekleri de okuyoruz.
Kitabın gidişatını beğendim her bölümde neler olacak diye merakta bırakması ve Nora ile beraber maceraya koşmak harikaydı.
Nora'nın başına gelenler yenilir yutulur şeyler değildi, ben şok üstüne şok yaşadım. Hayatında hep küçüklükten beri zorluk çekmiş ve bir şekilde atlatmaya çalışmış. Kardeşine ne demeli kızı bir kaşık suda boğsak yeri, herşey de Nora'da suç bulması ve ona yardım etmemesi sinir bozucuydu. Böyle kardeş olmaz olsun. Hele o sonlara doğru Nora'nın onunla konuşmak istemesi ve dinlemesi
Nora karakteri beni gıcık da etmedi değil? Bazı konuları kale almaması ve buna kızının kaybolması da dahil, çok pasifti. Bir de söz dinlemeyip kendi kafasına göre davranması ayrı bir ironi ama kız dediğin böyle olur.
Sonunda öğrendiğimiz gerçekler ile şaşkına uğramadım desem yalan olur kızını neden kaçırmak istemeleri ve neden ona ihtiyaç duydukları farklı bir konu oldu.
Aksiyonu, macerası bol, içi dolu dolu bir kitaptı diyebilirim.
Bir şans verip okumanızı isterim. Siz bile bu maceranın içinde kendinizi bulacaksınız.
Yeni bir kitap serüvenin de görüşmek dileğiyle sağlıcakla kalın kitap dolu günleriniz olsun.