2019 18. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2019 14:15
Tasavvuf Bahçeleri Necip Fazıl Kısakürek Büyük Doğu Yayınları Selâmün Aleyküm Canlar. Yazar üstad olunca bir kaç kelâm etmeden geçmek olmazdı. Üstad yine her zamanki gibi kalbimizi ilâhi feyizlerle doldurdu. Tasavvuf bahçesinin en güzel güllerinden biri olarak anlatımına hayran bıraktı. Tasavvufa dair merak edilen birçok soruya cevap veriliyor kitapta. Tasavvuf nedir, gayesi nedir vs gibi açıklamalar yapılıyor. Özellikle tarikat ehli olanlara okumalarını tavsiye ederim. Yalnız bir uyarıda bulunmak isterim. Kitabın son bölümünde bahsedilen "vahdet-i vücut" konusunda aşırı düşünüp kafanızı karıştırmayın. Zaten işin ehli olanlar gerekli açıklamayı yapmışlar. Anlaşılmayan kısımlarda doğrusunu Allah c.c bilir diyerek. Allaha havale edilip geçilmelidir. Tasavvuf büyüklerinden "Muhyiddin İbnü'l-Arabî  ve İmâm-ı Rabbânî hazretleri gerekli açıklamaları yapmışlar. İnsan anlamadığı karmaşık konuları inkar ederek içinden çıkmaya meyilli olduğu için uyarmak gereğini hissettim. Her zaman olduğu gibi Necip Fazıl Kısakürek imzası taşıyor olması beğenmeme yetti. Gerçekten de hakkını veriyor üstad. Kendisine Allahtan rahmet diliyorum. Herkese iyi okumalar Canlar. Selâmetle kalın.
Tasavvuf BahçeleriNecip Fazıl Kısakürek · Büyük Doğu Yayınları · 2009749 okunma