2019 41. kitabı
Okunma: 24 Haziran 2019 23:45
Herkese iyi akşamlar İncelemeye geçmeden önce burada inceleme yazan arkadaşlara ( özellikle polisiye romanlarıyla ilgili ) bir eleştirim olacak. Eğer bir inceleme yapıyorsan başta spoiller vermekten kaçınmalısın çünkü polisiye kitabı okumanın amacı kitaptaki ipuçlarını takip ederek katile ulaşmaktır ancak buradaki bazı arkadaşların kitabı eleştirmek adına fütursuzca sözde ipucu vermeden katili açıklamaları hiç hoş değil. Eleştirin elbet olur ama bununda bir kendince adabı olmalı. Kitaba gelecek olursak. Kurgudaki karakterlerin kişilik analizleri çok iyi yapıldığı için karakterlerin diyaloglarını okurken onların hal ve hareketlerini başarılı bir şekilde gözünde canladırabiliyorsun. Dedektif Maeve Kerrigan tam bir analizci bence. Kurgu akıcı ve konu dikkat çekici. Kitabı okurken aşırı merak duygusu uyanmasa bile kitap akıcılığı sayesinde kendini okutabiliyor. Yazar bir yerde bana kalırsa saplantıları yüzünden kadın cinayetleri işleyen seri katillere dikkat çekmeye çalışıyor. Ancak küçük sürprizleri de içinde barındırıyor. Kitap başlangıçta belli bir durağanlığı olsa da bir noktadan sonra sular gibi akıyor. Ben okurken keyif aldım. ( buradaki spoillere rağmen katilin kim olduğunu daha okumadan anlasam bile. ) Sizlerinde okurken keyif alacağınızı düşünüyorum. Herkese keyifli okumalar.
5. KurbanJane Casey · Olimpos Yayınları · 20123,152 okunma