2019 85. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2019 01:21
Bitince kendinizi boşlukta hissettiğiniz kitaplardan biri de bu. Sabah başladım ve bitirmeden uyuyamayacağımı anladım daha ilk sayfalarında. Kitap Kenan'ın çapkınlıklarıyla başlıyor. Ama öyle böyle çapkınlık değil. Okudukça ne menem birşeymiş bu Kenan diyorsunuz. Sevgililerinin, hayatına girip çıkan kadınların ve elbette paranın haddi hesabı yok. Çok çok öfkelendim Kenan'a onu böyle yetiştiren annesine, evli olmasına rağmen 10 yıl boyunca boşanmasını ve kendisiyle evlenmesini bekleyen Fadi'ye, yediği bütün naneleri bilip yine de kul köle olmaktan geri durmayan Handan'a ve bu narsist adamı başına tac eden bütün kadınlara. Özellikle Fadi'nin seanslarında Okumakta çok zorlandığım yerler oldu. Biraz ara verip derin nefesler alarak devam ettim zaman zaman. Kenan görüp görebileceğiniz en bencil adam. Hayatta başına gelen hiçbir şeyden asla kendini sorumlu tutmadığı gibi sürekli başkalarını suçluyor. Fakat ilerleyen vakitte önce Fadi'nin sonra da çok ilginç bir tesadüf ile Kenan'ın tamamen birbirinden habersizce Gülseren hanımın danışanları olmasıyla madalyonun hiçte göründüğü gibi olmadığı çıkıyor ortaya. ▶️Gülseren hanımın sonralardan açtığı kliniğe "madalyon" ismini vermesi bu sebepten olabilir mi?▶️ Aslında Her biri en büyük zararı, bilerek veya bilmeyerek ailesinden gören bu insanların birbirlerinde tedavi olmaya çalışması yaralarını cerahat tutmaya kadar götürmüş aslında. Fadi iyileşmeye daha istekli olduğu için belki; daha sağlam yürüyor geleceğine ama ömrünün on yılını verdiği bu adamı asla tamamen silemiyor hayatından. Ama Kenan katiyen farkında değil kemdisine ve hahatındakilere çektiediklerinin. Öyle ki bu Kenan doktorunu bile ümitsizliğe düşürüp kendisini başarısız hissetmesine yol açıyor zaman zaman. Ve sonlara doğru, inanılmaz ama, amacını çok geçte olsa bulmuş bu adam için göz yaşı bile döküyorsunuz. Yazarın da dediği gibi hayatımızda zaten kısıtlı olan vaktimizi değerli kılmayacaksa o yazılan, kitap değildir. Ve okumak kişinin daha iyi bir insan olmak için çabalama yollarından biri ise, bu kitap o yolun sağlam bir taşı olmuş. Ve elbette son sözde yazarın belirttiği üzere, sürtük filozof, acemi ise üstat olabiliyor hayatta.. Ve size güzel kitaplar kazandıran insanlar eksik olmasın hayatınızdan.
Kral KaybederseGülseren Budayıcıoğlu · Remzi Kitabevi · 201521,8bin okunma