·140 syf.····Okunma: 28 Temmuz 2019 20:54 Öncelikle şunu söyleyebilirim zor bir kitap emek isteyen, okurken size hayata karşı mide bulantısı yaşatan bir kitap.... Bu kitap sizi bunalıma sokmak, birinin dertlerini kusuşunu görmek isteyenler için…Ama öyle bir kitap ki dibe vurmuş bir yazarın kendi içi dünyasını, hem eleştirel hem de mizahi olarak ele alabilmiş. Dostoyevski'nin bu kitabı yazarken içinde bulunduğu bunalımı baskıyı her satırında hissedebilir. Çoğu satırında kendi yaşamınızın bir yansımasını görebilirsiniz. Belki de sırf bu yüzden bu kitap bize bu kadar yakındır. Yalnızlık her satırına ilmek ilmek dokunmuştur.
Kitapta iki bölüm bulunmakta birinci bölümde yazar kendi iç karmaşasını, insanlara bakış açısını bazen edebi bazen mizahi bir dille bizlere sunmuştur. İkinci bölümde ise yazar bir olayı birçok açıdan bizim gözlerimizin önüne sermiştir. Ayrıca bireyin varoluşsal sorunlarını inceleyen bir eser. Varoluşsal kitaplara bir başladınız mı bu kitaplar sizi bırakmaz peşimizi… Sürekli kendinize ifade demediğiniz duyguları o kitaplarda okuyup içinizi rahatlatmak istersiniz. Bu kitaplar bu yazarlar bizim için ayna görevi görürler.
Kitap Yeraltı Edebiyatına ilgi duyan herkesin başucuna koyması gereken bir eser. Yeraltından Notları okuduktan sonra Engin Günaydın’ın oynadığı ‘Yeraltı’ filminin de izlenmesini tavsiye ediyorum.