···Okunma: 29 Ağustos 2019 11:08 "İmparatorluk Britanya'nın Modern Dünyayı Biçimlendirişi, Niall Ferguson" ile M.S 600 yıllarını takiben dünya siyasi şekillenişini, "Hayvanlardan İnsanlara Sapiens Noah Harrari " ile insanlık tarihinin antropolojik geçmişini, "Tarih Notları, Bernard Lewis" ile yakın tarihin kılcallarını öğrendikten sonra "Tüfek Mikrop ve Çelik, Jared Diamond" ile ciddi arkeolojik ve çevrebilimsel olarak insanlığın dünya üzerinde var oluşu adeta bir domino taş dizisi gibi önümde birbiri ardına devrildi ve her devrilen taşta (çevrilen her sayfada) insanlık tarihi açısından biraz daha aydınlandım.
Bahsi geçen kitapları okur ve ardından "Ne Zaman, Nerede, Neden ve Nasıl Oldu, Reader's Digest" tutkalını kullanırsanız, insanlık ve var oluşumuz hakkında ciddi bir kavrayışa sahip olursunuz.
Bu okuma silsilesini "Homo Deus, Noah Harrari" insanlığın olası geleceğini okuyarak sonlandırmayı ön görüyorum. Elimde İngilizcesi ve Türkçesi mevcut, eş zamanlı okuyarak detaylı yorumları ekleyeceğim.
Tarihe meraklı okurlara tavsiyem bu yöndedir.
Kitapla kalın.