Bizi en çok kendimize benzediğini düşündüğümüz insanlar üzer.
Sayfa 418 - Metis 2017·Kitabı okudu
··1 alıntı·
Çok iyi bir tespit. Bu yüzden özellikle evliliklerde iki dominat birey çok sıkıntılı ve mutlak bir ayrılık göstergesidir. Evlilik alttan alma ve tolerans göstermeye meyillidir; ancak iki baskın birey diretmeye dayalı bir izlenim verdiği için üzücü ve üzgün olan tarafta bu iki birey olacaktır. Evlilik öncesine kadar geçen süre çok güzeldir, sorun ilişkinin resmiyet kazanmasındaki evredir. Bir diğer konu ise bize en çok benzediğimizi düşündüğümüz ve 'kafa dengi' olarak tabir ettiğimiz karşı tarafın etkileridir. Psikometrik açıdan bakarsak ki bunu yaşamış (dikkat edin gözlemlemiş demiyorum) her birey hemfikir olacaktır. Bu kafa dengi dediğimiz tür için uzun zaman vermek gerekir, çünkü diğer sıradan türlerden ayıran en önemli faktör zamandır. Böylece zaman ilerledikçe bağlılık artar ve hassasiyet durumualna evrimleşiriz. Kişi suspus olsa dahi karşı taraf paronayak bir şekilde düşüncelere dalar ve kendini üzecek şeyler yaratır. Elbette tecrübe edinerek bu üzücü tarafları da demorilize ederek bir defaya mahsus olurcasına tekrarlamamak mümkündür.