···Okunma: 06 Eylül 2019 16:09 Kitabın genelinde bir insan resmi çizilmiş çevreside buna dahil edilerek. Yazarın günümüz dünyasındaki insan ve onu çevreleyen atmosferin nasıl ve kimler tarafından hazırlandığı okuyana sorulan sorularla anlatılmış. Bir insan resmi çizilmiş ama "müslüman bir insan nasıl olur"un resmi çizilmiş diye anladım ben. Yazar; batının bu müslüman olan insana kendi kurduğu dünyayı nasıl insanın kendi düşüncesiymiş gibi benimsettiğini anlatırken, batı ve menşeiisi bir hayata gözlerimizi açtığımızda neden durumu yadırgamıyoruzu sordurmuş bize. Genelde 2 sayfalık kısa başlıklarla anlatılan her bir kompozisyonun hemen hemen hepsi bir konuyu açıklarken (okurken bence dikkat edin çoğu tabunuzu yıkmanız gerekebilir) okuyan kişiye bir soru sorduktan sonra sorunun cevap yolunu gösterip cevabı tamamlamadan konuyu bitiriyor. Buradan da anladığım galiba okuyanın çaba göstererek cevabı kendisinin bulması.
Ben kitabı genelde 45 dakikalık servis yolunda okudum, bilgim ve birikimim kadarını alabildim. (insanın bilmediği veya görmediği birşeyi kafasında canlandıramamasından galiba). Kitabın %30 kadarını anladığımı ve tekrar elime almam gerekeceğini düşünerek yerine bıraktım.