Gönderi

KURAN’IN AÇIKLAMADIKLARI DİN DIŞI ALANDIR Yahudilere Cumartesi yasağı gibi yasakların da koyulduğunu belirten Kuran, neden inananlarına tüm yasakları belirtmesin? Kuran’ın, saçını hastalıktan dolayı kısaltan adama yol gösterip de, kıyafet ve diğer hususlarda detaylı yasaklar varsa bunları kadınlara açıklamaması mümkün mü? Kuran’ın zorda kalana yukarıda belirttiğimiz izni açıklayıp da midye, karides diye bir yasak varsa bunu açıklamaması mümkün mü? Peygamber’e özel farz ibadetin açıklanıp da tüm Müslümanlara farz olan tüm ibadetlerin Kuran’da yer almaması mümkün mü?
Sayfa 41·Kitabı okudu
Din
·
13 Gösterim
4 Yorum
Kitabı ben de okudum ve hayatımı değiştiren beni Kur'an'a yönlendiren bir kitap diyebilirim. Sen Kur'an'a yönelince ve Kur'an'a gerçekten öğrenmek için yaklaşınca Allah seni güzel bir şekilde yönlendiriyor zaten. Bu arada Murat Taş diye görünce bu yorumu ne zaman yazdım diye dikkatimi çekti 🙂
kanımca kuran; insanın ; insana , hayvana, doğaya ve evrene bakış açısını kendini yaraşır bir şekilde yapmasını örneklendirmiştir. o örnekler içinde bulunduğu zaman mekana ve duruma hastır. yine kanımca ama; maksadı alman ve hayatın içinde nasıl bakman nasıl davranmak yada nasıl davranmaman gerektiğini düzenlemektir.
Ben sadece Kur'an yeter kısmı için demedim. Henüz o şekilde bir hükme varacak kadar dolu hissetmiyorum kendimi. Demek istediğim Kur'an dan uzak yaşıyoruz. Kur'an'a sarılınca, anlamını bilerek okuyunca Kur'an bizi doğru yola yöneltiyor. Bu kitap da belki dolaylı olarak beni Kur'an'a yöneltti ancak birçok gereksiz şeyin din olarak gösterildiğinde ve insanların dini zorlaştırdığına kesinlikle katılıyorum. 5 defa hatim etmiştim ancak ilk defa bir tefsir kitabı bitirdim. Şimdi 2. Ve 3 yü okuyorum. Ancak şimdi faydasını ve önemini görüyorum Kur'an'ın.
youtube.com/watch?v=OcCExpl... Muhterem hakikat arayışınızı tebrik ederim. Bu videolar okuduğunuz kitabın tahlilini yapıyor ön yargınız olmadan dinlemenizi tavsiye ederim.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.